Un contraceptiv care se vinde si in Romania poate duce la infarct - mii de procese pe rol

Un contraceptiv care se vinde si in Romania poate duce la infarct - mii de procese pe rol
Un inel vaginal contraceptiv, comercializat de Merck & Co., care poate fi cumparat inclusiv din Romania, poate duce la formarea cheagurilor de sange, la infarct sau atac cerebral.

De altfel, compania a fost de acord recent sa plateasca 100 de milioane de dolari, dupa ce s-a aratat ca produsul sau, NuvaRing, a dus la formarea de cheaguri de sange, in urma carora a aparut infarctul, ce s-a dovedit chiar fatal, relateaza Time, care citeaza Reuters.

NuvaRing actioneaza ca un contraceptiv hormonal, continand estrogen si progestogen, care se gasesc si in anticonpcetionale.

Merck & Co. este al doilea producator de medicamente din SUA. Acesta scapa usor comparativ cu alti giganti farmaceutici, cum ar fi Bayer, care a platit aproape 1,6 miliarde de dolari.

Compania Merck are pe rol mii de procese in SUA. Aceasta a acceptat sa plateasca 100 de milioane de dolari, insa a negat ca ar avea vreo vina in cazul victimelor efectelor adverse ale inelului vaginal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
193

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
405

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
115

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...