Vezi ce DECIZIE a luat ISJ, la toate şcolile, după cazul profesoarei de la Pomârla!

Vezi ce DECIZIE a luat ISJ, la toate şcolile, după cazul profesoarei de la Pomârla!
     Cazul de la Pomârla, al profesoarei suspectate că timp de patru ani de zile a activat în învăţământ în baza unor acte de studii false, a determinat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean să ia o serie de măsuri.

 Toate cadrele didactice botoşănene vor trebuie să facă dovada studiilor prin acte în original depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ.

 Inspectoratul Şcolar Judeţean a trimis în data de 27 ianuarie o adresă în toate unităţile de învăţământ, iar cei care nu vor avea aceste documente în original vor trebui să dea note explicative.

Astfel,  toate cadrele didactice care sunt angajate în anul şcolar 2013-2014, indiferent de statutul pe care îl au (titular, suplinitor, detaşat, etc.) trebuie să depună la secretariat pentru confruntare şi verificare următoarele documente în original: diplomă de studii însoţită de foaia matricolă/suplimentul la diplomă, adeverinţă de studiu pentru absolvenţii din anul 2013.

În cazul în care nu vor putea prezenta documentele în original pe motivul că acestea se află la o instituţie de învăţământ pentru continuarea studiilor/perfecţionare dascălii vor trebui să facă dovada că aceste documente sunt depuse la secretariatul facultăţii prin adeverinţă eliberată de facultate (original).

Tototdată cei care nu au aceste acte în original vor întocmi o notă explicativă adresată directorului unităţii de învăţământ în care vor prezenţa motivele pentru care nu pot prezenta documentele de studii în original.

“Se verifică autenticitatea actelor de studii şi a fost una dintre măsurile luate şi de comisia de anchetă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Vrem să vedem dacă copiile sunt conforme cu originalul", a declarat Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit şefei ISJ termenul de depunere al acestor documente este 14 februarie. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
11

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
32

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
37

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...