Cultura incinge spiritele in Consiliul Local! Propunerile primarului pentru posturile de manageri, contestate!

Cultura incinge spiritele in Consiliul Local! Propunerile primarului pentru posturile de manageri, contestate!
Numirea unor directori interimari la doua dintre institutiile de cultura din subordinea Consiliului Local, respectiv la Filarmonica Botosani si la Teatrul Vasilache, a generat discutii contradictorii in randul alesilor municipali.

Primarul Ovidiu Portariuc si-a motivat nominalizarile facute (Florin Iftode pentru Teatrul Vasilache, Liviu Buiuc pentru Filarmonica si Traian Apetrei pentru Teatrul Eminescu) si i-a indemnat pe consilieri sa reflecteze inainte de a vota si sa dea sansa unei schimbari culturii botosanene.

"Voi face nominalizarile la unele instituii pe care le cred a fi cele care vor pastra continuitatea si vor asigura acel management eficient si alte nominalizari la alte institutii, acolo unde este nevoie sa punem capat unei stari de conflict, unei situatii tensionate, macar pe perioada interimatului, pana la organizarea concursului", a spus Ovidiu Portariuc.

Florin Ghiorghita a contestat propunerile facute de primarul Ovidiu Portariuc si a spus ca nu se poate  face activitate eficienta cu directori interimari numiti pentru una sau doua luni.

El a propus ca in continuare sa fie pastrati ca interimari actualii manageri la cele trei institutii.

"Sunt doua luni de zile in care trebuie sa faca bugetul, sa faca programul pentru tot anul si aducem niste oameni care, unii dintre ei, nu au fost niciodata directori si vrem sa ii punem pentru cresterea performantelor", a spus Florin Ghiorghita.

La randul sau, Catalin Alexa a spus ca cei nominalizati de primar nu indeplinesc conditiile pentru a fi manageri.

Despre Florin Iftode, propus la Teatru Vasilache, a spus ca nu are experienta in management, iar despre Liviu Buiuc, propus la Filarmonica, a spus ca este pensionar.

Catalin Alexa a glumit, mentionand ca ar trebui facuta o rocada intre cei trei directori. "Sarbu sa fie pus director interimar la Vasilache, Traian Apetrei la Filarmonica si Florin Aionitoaiei la Teatrul Mihai Eminescu", a spus Catalin Alexa.

Votul pentru numirea managerilor interimari la institutiile de cultura va fi secret.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
344

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
491

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
610

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...