Obiecte din vremea comunismului, aduse la Primăria Botoșani-FOTO

Obiecte din vremea comunismului, aduse la Primăria Botoșani-FOTO
Mai multe obiecte din vremea comunismului au fost prezentate, joi, la Primăria Botoșani de Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii din Iași, care împreună cu Constantin Iftime, președintele Cultur Est și Dănuț Huțu, directorul Direcției de Cultură Botoșani, au prezentat proiectul privind înființarea Muzeului vieții cotidiene în comunism.

Dan Lungu a spus că obiectele pe care le-a adus în Botoșani și care dorește să se regăsească în acest Muzeu, au fost adunate de la rude și de la unele cunoștințe. El a prezentat mai multe sticle de sifon, ulei, de Ci-Co și de Pepsi, care erau extrem de căutate în vremea comunismului, dar și șervețele din acea vreme, scobitori, și câteva insigne, dar și câteva discuri cu muzică din acea vreme, inclusiv muzică indiană.






“Toate aceste obiecte își au locul într-un muzeu și cu poveștile aferente, cuprinse într-o tematică, se pot face expoziții, a spus Dan Lungu.

“Mi-ați trezit o serie de amintiri, îmi aduc aminte de “ O floare și doi grădinari. Fac parte din generația care am prins și o parte din regimul de dinainte de 1989. Sunt și amintiri pozitive și cred că are un rol pedagogi de asumare a acelei memorii, pentru că nu știu de ce astăzi uităm multe lucruri, a spus și primarul Ovidiu Portariuc.

Viceprimarul Cătălina Lupașcu a spus că va dona și ea  Muzeului care se va deschide la Botoșani câteva obiecte din perioada comunismului.







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor organizat în două localități din Botoșani! (foto)

astăzi, 09:19
11

Evenimentul „Festivalul Luminilor” se află la prima ediție, fiind organizat de Asociația „Arlechino Moldova” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) d...

Botoșăneanul Emanuel Barica, moment colosal în prima semifinală la Românii au talent: Tu, pictând, te vindeci pe tine!” (Video)

astăzi, 08:38
75

Jurații și-au arătat aprecierea pentru momentul oferit de Emanuel Barica. De altfel, în urma evoluției de vineri seara, Emanuel Barica s-a calificat în Finala ”Românii au t...

Lucian Trufin: „Soluția pentru a ține tinerii în Botoșani e să îi învățăm o meserie bine plătită, după modelul școlii de meserii de la Vlăsinești”

astăzi, 08:30
17

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani consideră că cel mai eficient mod pentru a-i determina pe tineri să nu mai plece la muncă în străinătate sa...