Primarul din comuna Mihai Eminescu i-a făcut plângere penală comisarului-şef al Gărzii de Mediu!

Primarul din comuna Mihai Eminescu i-a făcut plângere penală comisarului-şef al Gărzii de Mediu!

 RAZVAN ROTARU  

Un control făcut de comisarii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu în comuna Mihai Eminescu s-a lăsat cu amenzi şi plângeri penale.

În urma unor reclamaţii primite de la mai mulţi cetăţeni, precum că în unele zone sunt depozitate deşeuri, iar Primăria nu face salubrizarea, comisarii Gărzii de Mediu au făcut un control şi au dat un termen de câteva zile pentru remedierea situaţiei. La un nou control, au constatat că nu s-a rezolvat problema, motiv pentru care au aplicat o amendă de 20.000 de lei.

"Primăria Mihai Eminescu a fost amendată cu 20.000 de lei. A depozitat gunoi pe zone unde nu trebuia depozitat. Am primit o reclamaţie, le-am dat ca timp de rezolvare două săptămâni. Nu s-au remediat problemele, iar oamenii tot trimiteau reclamaţii si s-a dat amendă şi ei au contestat-o", a spus Răzvan Rotaru, comisar-şef al Gărzii de Mediu Botoşani.

La rândul lor, cei de la Primăria Mihai Eminescu au contestat amenda şi i-au făcut lui Rotaru şi plângere penală pentru abuz în serviciu.

"Ne-au făcut, doamna primar şi domnul viceprimar, plângere penală pentru abuz în serviciu. Mie şi comisarului care a dat amenda. Sunt documente şi poze. Aşteptam să vedem ce spune şi politia. Nu ne este frică pentru că am respectat legea. Vom merge în instanţă şi sperăm să câştigăm, pentru că avem dovezi", a completat şeful Gărzii de Mediu.

"Într-adevăr am formulat plângere penală şi am contestat şi amenda. Juriştii Primăriei s-au ocupat de acest lucru şi aşteptăm să se soluţioneze", a spus Aneta Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.

O altă primărie care a fost sancţionată pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor este cea din Suliţa. Primăria a fost amendată cu 5.000 de lei după ce au fost găsite cantităţi mari de gunoi de grajd pe marginea unui râu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
154

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
75

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
77

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...