Scorpionii Rosii, acuzati de coruptie - mita pentru misiuni in Afganistan

Scorpionii Rosii, acuzati de coruptie - mita pentru misiuni in Afganistan
Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale, a trimis o comisie de ancheta la Craiova pentru a verifica acuzatiile de mita pentru accesul pe listele Batalionului "Scorpionii Rosii" pentru misiunile din Afganistan.

Conform Digi24, la Ministerul Apararii Nationale ar exista aproape 100 de plangeri trimise de soldati care se cred nedreptatiti pentru ca unii colegi ai lor ar fi dat bani pentru a trece incorect de testele cerute pentru conditiile de pe teatrul de razboi din Afganistan. Banii ar fi fost dati comandantilor de unitati.

Ministrul Mircea Dusa, aflat la Timisoara, la festivitatea de primire a 500 de soldati ai batalionului "Scorpionii galbeni" intorsi din Afganistan, a declarat ca a auzit aceste zvonuri si a dispus formarea unei colectiv de control de control pentru verificarea acestor acuzatii.

"Daca sunt asemenea semnale in Armata Romana, atunci le vom combate cu fermitate. Am dispus controale si voi lua masurile necesare si voi sesiza organele abilitate ale statului", a declarat Mircea Dusa.

Misiunea Romaniei in Afaganistan se apropie de final si actualul stagiu ar putea fi ultimul la care participa militarii romani. Militarii din cadrul Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din Craiova, cunoscuti si drept "Scorpionii Rosii", actioneaza in regiunea Zabul din Afganistan.

Soldatii romani voluntari primesc pe langa salariu si 71 de euro pe zi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
216

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
381

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
526

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...