Un român de 22 de ani, electrocutat mortal la furat cupru în Italia

Un român de 22 de ani, electrocutat mortal la furat cupru în Italia
De la începutul anului, este al şaptelea hoţ român de cupru din Italia electrocutat mortal.
 
Potrivit cotidianului La Sicilia, care publică şi fotografia victimei, Marian Cătălin Dragomir, 22 de ani, şi-a găsit sfârşitul pe un stâlp de înaltă tensiune luni, 27 mai, în zona Contrada Pinta, pe Şoseaua 190 care leagă localităţile Sommatino şi Ravanusa, în provincia siciliană Agrigento, scrie gazetaromaneasca.com.
 
Alarma a fost dată de medicii de la spitalul de urgenţă de la Ravanusa, unde Dragomir a fost adus de alţi doi români, în prezent cercetaţi de autorităţi.

Medicii au constatat moartea tânărului electrocutat şi au chemat carabinierii. Românul a fost lovit de o descărcare electrică de înaltă tensiune şi a decedat imediat, din cauza gravelor leziuni suferite, suferind şi arsuri pe tot corpul.
 
Nu este prima dată când în zonă se fură cabluri de cupru de-a lungul Şoselei 190. Se fură cabluri de electricitate şi cablurile liniilor telefonice. Cu două săptămâni în urmă, o parte din Contrada Pinta a rămas pe întuneric pentru un alt furt de cupru.
 
Un alt accident la furat cupru s-a întâmplat în nordul Italiei, între Torino şi Borgaro. Luni, 27 mai, doi români au intrat într-o fabrică închisă pentru a fura cupru. Au intrat în sediul firmei Promet din strada del Francese, fabrică de vopsit industrial, care a dat faliment în februarie, fără să ştie că reţeaua de înaltă tensiune mai avea curent. Unul dintre cei doi, de 25 de ani, a fost electrocutat, iar complicele, tot de 25 de ani, a sunat la 118 pentru salvare. Rănitul a fost internat în stare foarte gravă la spitalul Cto din Torino, iar cel care a chemat salvarea a fost audiat şi arestat.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
9

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
70

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
112

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...