7 metode simple de gatit pe care trebuie sa le stii ca sa fii sanatos

7 metode simple de gatit pe care trebuie sa le stii ca sa fii sanatos
Chiar daca gatesti in casa si ai controlul ingredientelor puse in mancare, asta nu inseamna neaparat ca gatesti si sanatos.
 
Iata cateva metode simple de gatit care te mentin sanatos.
 
1. Inabusirea
 
Absolut toate alimentele pot fi inabusite, de la carne si fructe de mare, la legume. Inabusirea presupune gatirea alimentelor la foc mic, pe termen lung, intr-o cantitate moderata de lichid (supa, vin sau sos de rosii). Oala se acopera de obicei, pentru ca aburii sa ramana in oala.
 
2. Sote
 
Iata un mod de gatire pe care il poti utiliza cu toate tipurile de carne, legume sau paste. Focul este mare, poti utiliza si unt sau diverse tipuri de ulei, iar caldura degajata ajuta la gatirea alimentelor.
 
Daca faci o combinatie de alimente, incepi cu cele care se prepara cel mai greu, apoi adaugi pe rand celelalte, agitand tigaia sau mestecand in ea.
 
3. La aburi
 
Gatitul la aburi este foarte sanatos. Fie ai un aparat special, fie gatesti deasupra unui lichid, fara ca preparatele sa fie introduse in lichidul respectiv. De obicei se foloseste apa, insa la fel de bine pot fi utilizate supa, vinul sau berea. Este posibil ca din cand in cand sa adaugi lichid, pe masura ce acesta se evapora.
 
4. Coacere
 
Orice se poate coace in cuptor, de la paine si prajituri, la carne si legume. Carnea si legumele au o crusta crocanta si aurie deasupra, iar interiorul moale si gustos.
 
5. Grilul din cuptor
 
Unele modele de aragaz au incorporat gril la care poti pregati diferite tipuri de carne. Alimentele sunt gata repede, si nu se ard deasupra pana cand este gata si in mijloc.
 
6. Grilul de aragaz
 
Tigaia grill este la fel de buna pentru a gati ceva rapid si sanatos. Se preteaza pentru acest tip de gatire toate tipurile de carne, chiar si pestele si fructele de mare, iar timpul de gatire depinde de tipul de carne.
 
7. Gratarul cu carbune
 
Atunci cand pregatesti alimentele pe gratarul cu carbune este recomandat sa ai intr-o parte carbuni incinsi si intr-o parte jar mai putin fierbinte, astfel incat sa poti manevra carnea si la temperaturi mari si la temperaturi mai putin ridicate si in acest fel sa se pregateasca corespunzator.

sfatulparintilor.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
493

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
301

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
122

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...