7 februarie pe Stiri Botosani: Turcanu a gasit singurul om care il poate invinge pe Flutur, si redistribuiri la Politia de Frontiera!

7 februarie pe Stiri Botosani: Turcanu a gasit singurul om care il poate invinge pe Flutur, si redistribuiri la Politia de Frontiera!
Alba-neagra cu vicepresedintii CJ sau... ce tie nu-ti place altuia nu face! "Colegii de la PSD si PDL au inceput macelul", se plangea deputatul Florin Turcanu in 2009, considerand ca principalul vinovat pentru chinul PNL este Tariceanu. Si drumul Targu Frumos-Botosani, din nou pe lista de investitii!

7 februarie 2012

1,6 milioane de lei alocati de Primaria Botosani pentru activitati culturale si sportive

Primaria Botosani va aloca si in 2012 bani pentru sustinerea activitatilor culturale si sportive. Potrivit viceprimarului Florin Ghiorghita suma va fie egala cu cea de anul trecut, respectiv 1,6 milioane de lei. Cei mai mult bani, 1,4 milioane de lei vor merge catre sport si agrement, FC Botosani urmand a primi cele mai mari fonduri, iar 200.000 de lei vor fi alocati pentru sustinerea activitatilor si proiectelor din domeniul cultural.

"Dupa aprobarea bugetului, va incepe sesiunea de depunere de proiecte. E posibil sa mai luam de la cultura si sa mai dam la sport, unde cererile sunt mai mari, am vazut ca in fiecare an a fost asa. Pro Volei va primi garantat un buget mai mic. Anul trecut au avut un proiect de 500.000 de lei si le-am dat 300.000 de lei. Va fi la nivelul Diviziei B, cum le-am dat acum doi ani, adica in jur de 150.000 de lei. La FC Botosani spuneau ca au nevoie undeva in jur de 1,4 milioane de lei. Deocamdata o sa dam cat buget avem", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.


Redistribuiri de personal la Politia de Frontiera!


Odata cu desfiintarea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani si transformarea in Serviciu Teritorial al Politiei de Frontiera, aflat in subordinea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, o parte dintre angajati au fost redistribuiti. Potrivit lui Cezar Hrisca, seful Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, jumatate dintre cei care au lucrat in cadrul IJPF au fost redistribuiti la cele cinci sectoare ale Politiei de Frontiera Botosani, respectiv Dorohoi, Darabani, Radauti Prut, Romanesti si Stanca, iar o parte au fost redistribuiti in cadrul structurii de la Iasi. Totodata, vor fi si unele persoane care vor fi preluate de Inspectoratul Judetean de Politie, si vor lucra pe zona de ordine publica.

"O parte dintre angajati au fost redistribuiti la sectoarele Politiei de Frontiera din judet, o parte au fost mutati la Inspectoratul Teritorial Iasi. Au fost in total 133 de angajati si au ramas 68, cei mai multi au fost redistributii la Iasi. Au fost cam 3-4 persoane redistribuite la sector", a declarat pentru Stiri Botosani Cezar Hrisca, seful Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani. Odata cu reorganizarea, Inspectoratele Judetene isi vor pierde personalitatea juridica.


7 februarie 2011


ACHITEI: "Daca ei considera ca trebuie sa ma schimbe, sa ma schimbe!"

Cristian Achitei pare sa se fi obisnuit cu gandul ca va pierde, din nou, scaunul de vicepresedinte al Consiliului Judetean, la doua luni dupa ce a fost instalat pe aceasta functie. Debarcarea lui Achitei din conducerea CJ vine ca urmare a noii aliante stabilite la nivel national de PSD, PNL si PC, sub denumirea de Uniunea Social-Liberala.

Cu toate acestea, Cristian Achitei spune ca este nefiresc demersul noilor aliati, in conditiile in care acestia au un reprezentant in persoana Catalinei Lupascu.

"Daca ei considera ca trebuie sa ma schimbe, sa ma schimbe! Desi, din punctul meu de vedere, Uniunea Social-Liberala are vicepresedinte la CJ. Cei 20 de consilieri judeteni care acum sunt un singur grup deja sunt reprezentati de un vicepresedinte. Normal ar fi ca si celalalt grup de 10 consilieri judeteni sa fie reprezentati de vicepresedinte. Dar ei acum au 20 de voturi, eu cat mai stau la CJ imi fac treaba. Am inteles ca au 30 de zile la dispozitie in care trebuie sa ia o decizie", a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

Alba-neagra cu vicepresedinti CJ!

Cristian Achitei a revenit la conducerea Consiliului Judetean la sfarsitul lunii noiembrie 2010, la exact un an de la demiterea sa, in aceleasi conditii in care spre finalul anului trecut a fost inlaturat din aceeasi functie Constantin Manolache.

Pe 30 noiembrie 2009, Cristian Achitei pierdea postul de vicepresedinte, in locul sau fiind instalata Catalina Lupascu, din partea PNL. Jocurile politice nu au fost deloc diferite de ce s-a petrecut in noiembrie 2010 in Consiliul Judetean, doar eroii fiind altii. In 2009, inainte de supunerea la vot a propunerii PNL de inlocuire a lui Cristian Achitei cu Catalina Lupascu, consilierii PD-L au parasit sedinta Consiliului Judetean. Consilierii ramasi in sala de sedinte au votat propunerea PNL, 20 de consilieri votand atunci pentru schimbarea din functie a lui Cristian Achitei.

Timp de un an, Consiliul Judetean a fost condus de Mihai Tabuleac (PDL), presedinte, si Catalina Lupascu (PNL), vicepresedinte, si Constantin Manolache (PSD), vicepresedinte.

Pe 29 noiembrie 2010, PDL si PNL propun schimbarea din functie a lui Constantin Manolache, ocazie cu care PSD paraseste sala de sedinte. Pentru postul ramas vacant, au fost propusi Cristian Achitei (PDL) si Dumitru Codreanu (PRM), primul castigand detasat scaunul de vicepresedinte, pe care acum l-ar putea pierde din nou, la propunerea PNL si PSD, adica noua Uniune Social-Liberala.


Drumul Targu Frumos-Botoşani, pe lista obiectivelor de reparaţii capitale cu finanţare de la Bugetul de Stat pentru anul 2011

Ca urmare a demersurilor întreprinse de preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – SA, s-au comunicat paşii şi stadiul demarării proiectului de modernizare a drumului naţional DN 28B.

Astfel, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a propus includerea proiectului "Reabilitarea SR pe DN 28B, sectorul cuprins intre 0+ 000- 71+ 100, Târgu Frumos – Botosani" pe lista obiectivelor de reparaţii capitale cu finanţare de la Bugetul de Stat pentru anul 2011.

Acest lucru va fi realizat după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, prin Hotărâre de Guvern.

Proiectul a fost avizat în august 2010 în cadrul Consiliului Tehnico-Economic (CTE) al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, iar în prezent se afla spre analiza în cadrul Consiliului Tehnico- Economic (CTE) al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania – SA, urmând să fie înaintat Ministerului Transportului şi Infrastructurii în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici.

"Mă bucur foarte mult că demersurile noastre sunt materializate în fapte, dar mai mult decât bucuria mea este dorinţa întregului judeţ de a vedea acest obiectiv realizat. Am toată încrederea că în viitorul apropiat vom asista la inaugurarea acestui tronson de drum de aceea ţin să mulţumesc tuturor celor implicaţi", a afirmat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botosani, conform unui comunicat de presa emis de Consiliul Judeţean Botoşani.


7 februarie 2009


FLORIN TURCANU: Oprisanu e singurul care ii poate pune probleme lui Flutur!

Deputatul liberal Florin Turcanu il indeamna pe Gabriel Oprisanu sa se inscrie in cursa pentru presedintia organizatiei municipale a Partidului National Liberal. Biroul Permanent al PNL Botosani a stabilit, saptamana trecuta, ca demararea alegerilor locale, la municipiu, sa aiba loc pe 15 martie. Florin Turcanu ii recomanda colegului sau, Gabriel Oprisanu, sa nu se lase intimidat de termenul scurt stabilit de presedintele organizatiei judetene, Liviu Campanu, si sa isi depuna candidatura. Fiindca, din punctul sau de vedere, are mari sanse sa iasa invingator.

"Trebuie sa isi depuna candidatura pentru ca votul il obliga sa isi asume responsabilitatea conducerii Organizatiei municipale. A fost si ramane singurul candidat care a putut ridica partidul de la 13 % la 24 %. Pentru mine a fost o figura placuta, sincer sa fiu nu am crezut nici eu ca va obtine un rezultat asa bun", a subliniat Florin Turcanu.

Mai mult, acesta este sigur ca Oprisanu este singurul in masura sa ii dea serios de furca actualului primar al municipiului la urmatoarele alegeri locale.

"Sunt convins ca numai Gabriel Oprisanu poate sa ii creeze dificultati lui Catalin Flutur. Daca nu, poate macar sa intre in turul doi de scrutin pentru ca este un om muncitor, are vointa si in politica este nevoie de munca si de vointa", a mai adaugat Florin Turcanu.

Pana atunci, insa, Turcanu il indeamna pe colegul sau sa intre in lupta pentru organizatia municipala, impotriva lui George Ostafie, actualul presedinte.

De asemenea, Turcanu a mai amintit ca, foarte posibil, in cursa va intra si proaspatul demisionar din functia de vicepresedinte al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorului, Gheorghe Ciubotaru.


DE SUS, PARINTELE NE VEGHEAZA! - Galerie foto


Copii, tineri si batrani au participat la dezvelirea bustului fostului Patriarh al Romaniei, I.P.S.Teoctist. Zeci de preoti, in frunte cu Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, I.P.S. Teofan, si Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, I.P.S. Pimen, au oficiat o slujba de pomenire a parintelui trecut in nefiinta in vara anului 2007. Evenimentul a avut loc la bisericuta din satul Victoria, comuna Stauceni, lacas de cult ridicat la initiativa Patriarhului.

"Pentru noi, batranii din acest sat, inseamna foarte mult. Prea Sfantul Parinte a copilarit pe aceste meleaguri si parca aici lumea e mai credincioasa", spune cu lacrimi in ochi Ioana Safta, o batranica din satul Tocileni, locul natal al Parintelui.

"Voi inca nu stiti cat este de important! Sunteti tineri si credeti ca e o sarbatoare la care se aduna toata lumea buna, dar sa stiti ca, de sus, Parintele ne vegheaza", mai spune un batranel.

Ziua de 7 februarie nu a fost aleasa intamplator pentru acest eveniment. In acest an, pe 7 februarie, Teoctist Arapasu ar fi implinit 94 de ani.

25 de slujitori ai bisericilor din judetul Botosani, dar si elevi ai seminarului Teologic Sfantul Gheorghe, au tinut sa participe la dezvelirea bustului.

La slujba au participat, intre sefii institutiilor de cultura botosanene, si oficialitati ale judetului, intre care prefectul Cristian Roman, presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, dar si primarul comunei Stauceni, Cosmin Epuras.

Bustul este opera botosaneanului Marcel Manastireanu. Manopera a costat 14 000 de lei.

Patriarhul Teoctist Arapasu s-a nascut la data de 7 februarie 1915, in satul Tocileni, din judetul Botosani, intr-o familie cu 11 copii. In 1928 a intrat ca frate la Schitul Sihastria Voronei, sapte ani mai tarziu fiind numit monah la Manastirea Bistrita, sub numele de Teoctist, iar peste doi ani a fost hirotonit ierodiacon.

In 1945 a absolvit Seminarul Teologic din Bucuresti, cu Magna cum laude. Dupa moartea fostului Patriarh al Romaniei Iustin Moisescu, in 1986, a devenit loctiitor de Patriarh, si in acelasi an a fost ales Patriarh, fiind intronizat la 16 noiembrie.

La sfarsitul lunii iulie 2007, I.P.S Teoctist a incetat din viata la Spitalul Fundeni din Capitala, in urma unor complicatii aparute dupa o interventie chirurgicala.


TURCANU: Tariceanu e vinovat ca PNL a ajuns in opozitie!


Din solidaritate cu primarii si viceprimarii care s-au trezit in opozitie, deputatul liberal Florin Turcanu este hotarat sa nu ii mai ofere sprijinul sau, la urmatoarele alegeri din cadrul partidului, actualului presedinte PNL, Calin Popescu Tariceanu!

"Asta e pozitia mea si o voi sustine si in Delegatia noastra permanenta, cand vom analiza pe cine sprijinim, pentru ca PNL a avut o zestre foarte buna, istorica, un 20%, si nu poti lua hotarari fara sa respecti minimul democratiei. Fara sa consulti filialele din Romania sa arunci formatiunea in opozitie!", a precizat Florin Turcanu.

Optiunea sa va merge, conform celor declarate, catre liberalul Crin Antonescu. Florin Turcanu spune insa ca mai ingrijorat este pentru alesii locali PNL, respectiv primarii si viceprimarii din teritoriu.

"Deja colegii de la PD-L si PSD au inceput macelul. Incearca sa schimbe viceprimarul de la Ripiceni, de la Adaseni. Usor, usor vor ajunge la toti cei care sunt viceprimari si PNL nu are majoritatea in Consiliul Local. Lucru care este o mare pierdere fiindca un partid puternic trebuie sa aiba structuri puternice. Ori, structurile puternice sunt consilierii locali, viceprimari, primari, consilieri judeteni si municipali", a completat Turcanu.

Prin indepartarea lui Tariceanu, spune Turcanu, PNL ar avea o conducere abila si puternica, apta sa faca tot ce e posibil pentru a ajunge fie la guvernare, fie sa sustina un guvern minoritar.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajuns la sapă de lemn, un fermier din Botoșani a rămas fără utilaje, dator și falimentar, dar NU RENUNȚĂ!

astăzi, 12:00
31

După ce a pierdut munca de o viață, Costică Murariu, fermier din Botoșani, luat-o de la zero. Nu și-a pierdut optimismul și a avut tăria de a porni de jos.Pentru că nu și-a mai putut dat...

Ciolacu: ”Creștem salariile angajaților din muzee. Dacă mai fac grevă, merg eu...”

astăzi, 11:19
96

Ciolacu a precizat că va exista o analiză la Ministerul Finanțelor, iar săptămâna viitoare s-ar putea aproba creșterile salariale.Marcel Ciolacu și-a exprimat speranța că, odată cu...

Protest spontan într-o instituție din Botoșani, angajații au întrerupt lucrul! (Foto)

astăzi, 10:55
243

Nemulțumirea angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani este legată de faptul că procedura de avizare a proiectului de Lege PL-x nr. 67/2024, privind aprobarea OUG nr. 128*) d...