Președintele CJ Suceava nu agreează schimbarea denumirii aeroportului din Salcea în Aeroportul „Suceava – Botoşani”

Președintele CJ Suceava nu agreează schimbarea denumirii aeroportului din Salcea în Aeroportul „Suceava – Botoşani”
Șeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a anunţat că aeroportul din Salcea şi-ar putea schimba denumirea în Aeroportul Suceava – Botoşani, doar în situaţia în care autorităţile botoşănene ar contribuit substanţial la finanţarea activităţii acestei unităţi.

Afirmaţia a fost făcută după ce primarul din Botoşani, Ovidiu Portariuc, anunţase că şi-ar dori un parteneriat cu autorităţile sucevene, astfel încât aeroportul din Salcea să se numescă Suceava – Botoşani.

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că până la a se ajunge la o decizie de acest gen trebuie discutaţi termenii care stau la baza unei astfel de colaborări.

Evident dacă Primăria şi Consiliul Judeţean Botoşani, sau primăria Sucevei doresc şi ei să intre alături de noi în susţinerea financiară a acestui obiectiv foarte important, putem discuta foarte mult. În momentul în care nu există această disponibilitate este greu de crezut că o să numim aeroportul Suceava – Harghita, Hunedoara sau altfel. Evident, totul pleacă de la modalitatea în care susţinem cheltuielile de finanţare pentru Regia Autonomă Aeroportul Ştefan cel Mare, a spus Cătălin Nechifor.

Pe de altă parte, el a arătat că proiectul european de modernizare a aeroportului a fost câştigat de Regia Autonomă Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava, iar o schimbare a acestei titulaturi ar însemna apariţia unor complicaţii, având în vedere că vor trebui întocmite un număr foarte mare de acte adiţionale cu o eventuală nouă denumire.

Dar repet. Dacă există disponibilitate, iar componenta financiară va fi una suficient de mare, putem discuta. Din punct de vedere pragmatic, aeroportul deserveşte şi Suceava şi judeţul Botoşani. Este situat la o distanţă relativ mică şi faţă de Suceava, şi faţă de Botoşani, a mai declarat Nechifor.

Sursa: Monitorul de Suceava

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
15

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
33

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...