Spitalul Mavromati, nevoit sa "cazeze" botosanenii care nu au mai putut ajunge acasa!

Spitalul Mavromati, nevoit sa "cazeze" botosanenii care nu au mai putut ajunge acasa!
Închiderea drumurilor din judeţ a dus la supraaglomerarea secţiilor Spitalului Judeţean Mavromati. Aproape 70 de persoane sunt blocate în Spitalul Judeţean, după ce nu au mai putut ajunge acasă. Secţiile unde sunt cei mai mulţi pacienţi sunt psihiatria şi ortopedia.

Pe lângă aceştia, în spital sunt şi bolnavi care au nevoie de dializă, oameni ai străzii şi copii fără adăpost.

"Din păcate, secţia este aglomerată şi e greu să mai internăm pentru că cei care ar trebui externaţi cu ambulanţa, în general, pentru că nu sunt transportabili, nu pot ajunge la domiciliu din cauza drumurilor", a spus Radu Malancea, şeful Secţiei traumatologie-ortopedie din cadrul SJU.

"Avem şi pacienţi care nu pot fi externaţi, 15-20, mai sunt 22 de pacienţi dializaţi, care sunt în unitatea noastră, alţi aproape 20 la psihiatrie, din rândul oamenilor străzii, la pediatrie mai sunt alţi opt, iar numărul lor creşte. O femeie care trebuia externată a venit la mine şi a spus să-i dau o locuinţă în care să trăiască până la trecerea iernii", a spus Gheorghe Damian, managerul general al SJU.

Conducerea le va asigura cazarea chiar şi dacă acest lucru ar însemna şi depăşirea perioadei recomandate de internare a pacienţilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
309

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
341

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
284

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...