Muzeul Etnografic a fost redeschis! IPS Teofan a oficiat slujba de sfintire-FOTO

Muzeul Etnografic a fost redeschis! IPS Teofan a oficiat slujba de sfintire-FOTO
Muzeul Etnografic a fost redeschis, vineri, acesta fiind amenajat in incinta Casei Ventura, obiectiv recent reabilitat si modernizat in cadrul unui proiect cu fonduri europene.






Deschiderea Muzeului s-a facut in prezenta oficialitatilor locale, la eveniment fiind prezent si IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei care a oficiat o slujba de sfintire.

Dupa slujba a urmat un program de colinde in interpretarea Elenei Mandrescu si un program de colinde in interpretarea membrilor Asociatiei “Vis de artist", indrumati de Catalina Constaninovici.

Cu aceasta ocazie a fost lansat si un calendar gastronomic realizat in cadrul proiectului “Valorificrea gastronomiei traditionale ca factor strategic in promovarea turismului cultural in Nord-Estul Romaniei", autor etnograf Eva Giosanu.







“Muzeul Etnografic se redeschide dupa cinci ani in care a fost inchis. O contributie importanta a avut-o Consiliul Judetean Botosani pe linia reorganizarii expozitionale. Sunt piese din patrimoniul Muzeului Judetean, iar reorganizarea s-a facut cu fonduri de la CJ. Este o expunere total noua fata de ceea ce era in vechiul Muzeu Etnografic si asta vor putea constata toti cei care vor veni sa viziteze", a spus Lucica Parvan, directorul Muzeului Judetean.

Expozitia este organizata pe cinci sali, fiecare sala avand o alta tematica. Una se refera la alaiul de nunta, alta la interiorul casei, alta la obiceiuri traditionale de iarna si sarbatori de Pasti. Exista doua sali cu ocupatiile principale, incepand de la agricultura, vinarit, si tot ceea ce practica de obicei oamenii in locuintele lor de la tara.




Muzeul Etnografic va fi deschis de marti pana duminica de la ora 09.00 la 17.00 Intrarea este de 1 leu pentru grupurile organizate si 4 lei pentru adulti.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
14

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
55

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
43

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...