Cinci persoane ranite intr-un accident, langa Liceul Textil! FOTO

Cinci persoane ranite intr-un accident, langa Liceul Textil! FOTO
Cinci persoane care circulau cu un maxi-taxi apartinand societatii Microbuzul au ajuns, luni, la spital, dupa ce masina a intrat intr-o autotutilitara care incerca sa iasa dintr-o parcare.







Microbuzul care transporta persoane, condus de Iulian Cozariuc, de 39 de ani, se deplasa dinspre Gara catre Zona Industriala, iar in apropierea Grupului Scolar “Alexandru cel Bun" , soferul unei autoutilitare de transport marfa, Gheorghe Oniciuc, a vrut sa iasa din parcare cu spatele.

Soferul microbuzului nu a mai putut evita impactul si a intrat in autoutilitara, fiind avariata si o Dacie parcata langa aceasta.

In urma impactului, trei persoane din maxi-taxi au fost transportate la spital cu Ambulantele, ulterior alte doua persoane prezentandu-se la Unitatea de Primiri Urgente. Acestea au suferit multiple traumatisme si contuzii.

In maxi-taxi erau 12 persoane, toate asezate  pe scaune, insa in momentul impactului unele dintre ele fie s-au lovit cu capul de scaune, fie s-au dezechilibrat si au cazut pe coridor.

“A intrat in spatele meu pur si simplu, cu viteza. Sa spuna calatorii care erau in maxi-taxi ca avea o viteza infernala, ca m-a zburat si m-a aruncat in alta masina. Soferul numara banii in timpul mersului", a spus soferul autoutilitarei de transport marfa.

De partea cealalta, soferul de pe maxi-taxi sustine ca nu avea viteza.

“Eu oprisem in statie mai la vale si ce viteza puteam sa am dupa cativa metri? Se vede frana, am incercat sa evit masina", a spus acesta.

Din primele cercetari efectuate de politisti, vinovat de producerea accidentului este soferul care a vrut sa iasa din parcare si care nu s-a asigurat.

“Din primele cercetari am constatat ca soferul autoutilitarei nu s-a asigurat la manevra de mers inapoi si a impactat un microbuz de calatori,. Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Urmeaza sa stabilim vinovatia fiecarui sofer", a declarat ag. sef Dumitru Ivancov, de la Politia Rutiera.

“Starea victimelor este relativ buna, echlibrate hemodinamic. Prezinta multiple tipuri de traumatisme si contuzii, incepand de la traumatism cranio-cerebral si de coloana cervicala, pana la traumatisme de membre superioare si membre inferioare", a declarat medicul Petre Radauceanu, seful UPU-SMURD






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
102

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
105

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
153

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...