Municipalitatea vrea sa creeze 1.000 de locuri de munca, prin constructia a doua parcuri industriale

Municipalitatea vrea sa creeze 1.000 de locuri de munca, prin constructia a doua parcuri industriale
Si Primaria Botosani vrea sa construiasca doua parcuri industriale, fiind deja identificate terenurile, in zona metropolitana, respectiv la Rachiti, in satul Rosiori si la Stauceni, in apropierea drumului national.

La Rachiti, parcul industrial ar urma sa fie amenajat pe o suprafata de 11 hectare, cu o valoare estimata a investitiei de 20 de milioane de euro si cu o valoare estimata a investitiilor atrase de aproximativ 50 de milioane de euro.

Aceleasi valori vor fi si in parcul industrial de la Stauceni, care va avea 10 hectare.

Totodata, numarul locurilor de munca ce vor fi create se estimeaza a fi de 1.000.

Si Consiliul Judetean vrea sa construiasca opt parcuri industriale.

“Le-am identificat terenurile si le-am transmis catre Ministerul Dezvoltarii Regionale. Bineinteles ca nu vor fi acceptate zece parcuri industriale in judet. Vor accepta unul sau doua parcuri industriale sau maxim trei. S-au facut mai multe propuneri, ca sa aiba de unde sa aleaga. Urmeaza sa stabilim criteriile. Au prioritate investitorii noi, cu o anumita valoare minima a investitiei realizata in Botosani, pentru ca vor avea anumite facilitati acolo, incepand de la utilitati pana la anumite facilitati fiscale", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

La Rachiti propunerea este de a se face un centru logistic pentru afaceri, spatii de depozitare, cu accent pe spatii de depozitare frigorifice, iar la Stauceni o structura de sprijin pentru afaceri pentru IMM-uri, gen incubator de afaceri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
9

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
9

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...

Un tânăr din Suceava a chefuit bine și s-a urcat la volan, polițiștii botoșăneni l-au pus să sufle în etilotest!

astăzi, 15:25
58

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de a...