Zeci de localnici din Dracşani au susţinut echipa feminină de canotaj-FOTO

Zeci de localnici din Dracşani au susţinut echipa feminină de canotaj-FOTO
Georgeta Damian Andrunache care a concurat, astăzi, alături de Viorica Susanu, în finala de dublu rame, de la Jocurile Olimpice de la Londra, a avut zeci de susţinători în satul Dracşani, locul de naştere al sportivei.

Pregătirile în sat au început încă de dimineaţă şi cu câteva minute înainte de startul finalei mai mulţi localnici s-au adunat într-un bar din centrul localităţii.

Un ropot de aplauze a izbucnit când cele două canotoare au fost prezentate la televizor, iar rudele Getei, aşa cum îi spun sportivei, au fost ferm convinse ca va obţine o medalie.

Din păcate nu a fost să fie aşa, cele doua canotoare clasându-se pe locul cinci.

Unii localnici erau dezamăgiţi, alţii cu ochii în lacrimi dar toţi au spus că sunt mândri de consăteanca lor.

Ne pare rău. Ea rămâne tot o campioană pentru satul ăsta şi pentru ţara asta. Sperăm ca ea să se retragă din acest sport cu fruntea sus şi cu încă o medalie. Nu s-a putut. Mai are medalii acasă. Are două medalii de aur, fata şi băiatul şi o medalie de argint, soţul. Să fie sănătoasă şi să-şi crească cei doi copii. Să fie mândră de ea, a spus Liliana Damian.

Geta rămâne întotdeauna campioana noastră. Suntem mândri că stăm în satul ăsta şi că avem o campioană. Noi am fost alături de ea indiferent că a câştigat sau a pierdut, a spus Mihai Ispir.

Georgeta Damian-Andrunache, născută pe 14 aprilie 1976, la Botoşani,  este o canotoare multiplă laureată cu aur la Sydney 2000, Atena 2004 şi Beijing 2008.





Georgeta Damian-Andrunache a vâslit în echipajul României de 8+1 care a câștigat probele aferente la Campionatele Mondiale în 1997, 1998 și 1999, și de asemenea la Olimpiada din 2000, unde a câștigat aurul și la proba de pereche femei. Împreună cu Viorica Susanu a câștigat proba de două rame fără cârmaci la Campionatele Mondiale din 2001 și 2002 și, de asemenea, la Jocurile Olimpice din 2004 și din 2008. În 2004 a câștigat și la proba de 8+1. Georgeta Damian-Andrunache deține, pe lângă medaliile olimpice, alte 11, dintre care 7 de aur, la Campionatele Mondiale.

Federatia Română de Canotaj a desemnat-o pe Georgeta Damian Andrunache cea mai bună canotoare din anul 2003.



(Foto Wikipedia: Georgeta Damian Andrunache)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
16

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
69

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...