Scopul concursului a fost crearea premiselor pentru dezvoltarea în rândul elevilor a unui comportament civic de protecţie a mediului înconjurător atât prin informarea asupra acestui subiect cât mai ales prin dezvoltarea deprinderilor cadrelor didactice de a organiza sesiuni de lucru privind protecţia mediului.
Probele de concurs au constat în realizarea unei culegeri de povestiri despre modalităţile în care bunicii obişnuiau să cultive pământul, să îngrijească livezile, podgoriile pentru a avea culturi bogate şi sănătoase, imagini grafice relevante pentru fiecare povestire şi prezentarea de final, pe tema dată, în urma atelierelor de lucru.
S-a punctat analiza comparativă prezent-trecut, sursele de informare, elemente de protecţia mediului, gradul de actualitate, originalitate şi creativitate, modul de prezentare.
Copiii care se înscriu la cerc sunt pregătiţi pentru participarea la acest gen de competiţii. Ele au un impact pozitiv asupra elevilor deoarece urmăresc formarea şi dezvoltarea unor abilităţi de protejare a mediului, de relaţionare, de colaborare şi muncă în echipă, dezvoltarea spiritului creativ şi participativ şi nu în ultimul rând, formarea unui comportament durabil. Deşi a fost prima experienţă a lor, suntem mândri de elevii: Timoficiuc Robert, Ghiholariu Ilina, Miea Daria, Boicu Mihaela şi Condurache Alice", a declarat prof. Cecilia Vicoveanu, coordonatoarea echipajului.