Dumitru Zmau, noul sef al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Botosani

Dumitru Zmau, noul sef al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Botosani
Vineri a avut loc sedinta de constituire a Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Botosani, din care fac parte consilieri judeteni, reprezentanti ai comunitatii si sefi ai unor institutii.

Pentru functia de presedinte a fost propus si ales Dumitru Zmau. Din randul consilierilor judeteni, din ATOP fac parte: Florin Bulgaru, Verginel Vacariu, Petre Tupilus, Gheorghe Vazdoaga si Sergiu Marian.

Cei trei reprezentanti ai comunitatii, desemnati de presedintele CJ sa faca parte din ATOP, sunt Roxana Anusca, Relu Tarzioru si Vasile Chiru.

Totodata, din ATOP mai fac parte subprefectul Sebastian Tocariu, seful IPJ Viorel Serbanoiu si Radu Catalin, din partea Corpului National al Politistilor.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism independent cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care funcţionează pe lângă fiecare consiliu judeţean, şi care îşi desfaşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează.

Scopul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică este să asigure, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
52

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
249

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...