Botosanean implicat intr-un grav accident produs in judetul Suceava!

Botosanean implicat intr-un grav accident produs in judetul Suceava!
Două femei şi un bărbat au ajuns la spital, joi după-amiază, după un grav accident produs în comuna suceveană Adâncata. Şoferul unei Dacii 1310 a oprit într-o zonă cu linie continuă şi cu vizibilitate redusă, fiind lovit violent din spate de o autoutilitară Mercedes 207, condusă de un botoşănean. O femeie în vârstă de 45 de ani, pasageră în Dacie, a intrat în stop cardio-respirator la puţin timp după accident, însă, din fericire, a putut fi resuscitată.

Şoferul Daciei 1310, Petru Serediuc, din comuna Zvoriştea, judeţul Suceava, se îndrepta dinspre Suceava spre localitatea de domiciliu. El a oprit la un moment dat pe dreapta pentru a lăsa o tânără în faţa casei, însă nu a ieşit în afara carosabilului.

Mai mult, zona în care a staţionat este prevăzută cu linie continuă.

Şoferul care venea din spate, Petru Alemnăriţei, din Vârfu Câmpului – Botoşani, la volanul autoutilitarei Mercedes 207, avea având vizibilitate redusă într-o zonă de urcare şi apoi de coborâre. Şoferul din Botoşani a frânat mai bine de 20 de metri, însă nu a reuşit să oprească la timp, izbind violent Dacia 1310. Dacia a fost aruncată la câţiva metri distanţă, pe sens opus, partea din spate a maşinii fiind complet contorsionată.

Femeia pasageră în Dacie, în vârstă de 45 de ani, aflată pe bancheta din spate, a intrat în stop cardio-respirator, personalul medical ajuns la faţa locului reuşind să o resusciteze şi să o transporte în viaţă la Spitalul Judeţean Suceava. La spital a mai ajuns şi o bătrână de 78 de ani, mama femeii care a fost la un pas de deces, şi ea pasageră în Dacie, şi un bărbat din autoutilitară, care se afla în dreapta şoferului din Botoşani.

Şoferul Daciei 1310, Petru Serediuc, a dat vina pe şoferul Mercedesului, care ar fi avut viteză excesivă.

Poliţia a demarat o anchetă la faţa locului, însă cercetarea preliminară nu a stabilit clar a cui a fost vina. Este probabil să se stabilească o culpă comună, şoferul Daciei 1310 oprind neregulamentar, iar cel din spate având probabil o viteză peste limita legală. Viteza va putea fi stabilită însă numai în urma unei expertize de specialitate.        

Petru Alemnăriţei, şoferul din Botoşani care a izbit violent Dacia, a explicat de ce nu a mai putut evita impactul: "Coboram, aveam în jur de 50-53 de kilometri la oră şi dintr-o dată şoferul Daciei a oprit brusc în faţă, să dea jos o fată, cred. Din sens opus venea o maşină cu viteză şi el era în bandă, pe linie continuă, nu am avut ce face. Poate dacă era altfel, îl evitam, dar nu am avut cum, dacă trăgeam stânga mă buşeam cu maşina care venea din faţă".

Ambii şoferi au fost verificaţi cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0. Conform procedurilor, au fost duşi apoi la Spitalul Judeţean, unde li s-au recoltat probe biologice de sânge.

monitorulsv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
9

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
26

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
73

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...