Igaş, denunţat pentru angajări "pe pile" la Interne

Igaş, denunţat pentru angajări "pe pile" la Interne
Doi dintre chestorii trimişi în judecată în dosarul "Angajări pe pile la Interne", Cristian Baci (fost secretar general al MAI) şi Adrian Pătraşcu (fost şef al Direcţiei Resurse Umane), au susţinut, ieri, în faţa Instanţei Supreme, că fostul ministru Traian Igaş le-a cerut să angajeze apropiaţi ai săi în minister şi să-i păstreze în instituţie şi după încetarea mandatului său. Potrivit celor doi chestori, ordinele ministrului Igaş le erau transmise prin intermediul consilierului acestuia, chestorul Nicolae Chesnoiu.

Acuzat de procurorii Parchetului General de abuz în serviciu contra intereselor publice, chestorul Cristian Baci a susţinut în faţa magistraţilor că fostul ministru Traian Igaş i-a transmis prin intermediul consilierului său că doreşte ca o persoană din Arad să rămână în minister şi după plecarea sa.

"Ca urmare a celor transmise prin consilierul Chesnoiu, m-am prezentat la ministru (Traian Igaş, n.r.), care cu această ocazie mi-a comunicat numele unei persoane, spunându-mi ca aceasta «să participe la unul din concursuri şi să rămână în sistem ca militar sau poliţist» şi după plecarea lui. Nu pot să precizez numele acestei persoane, dar cred că în mod cert mi-a spus numele ei. Ştiu însă că această persoană era din Arad", a spus Cristian  Baci în faţa instanţei.

După ce Baci şi-a încheiat declaraţia, avocatul acestuia, Viorel Roş, a afirmat că persoana la care face referire clientul său este o femeie.

Dosar pentru angajarea şoferului

La rândul lui, Adrian Pătraşcu, fost director general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI, a declarat în faţa judecătorilor că Nicolae Chesnoiu, Cristian Baci şi fostul secretar general al MAI Alexandru Dumitrana (demis vineri de premierul Mihai Răzvan Ungureanu) veneau la el cu bileţele pe care erau menţionate numele unor persoane care trebuiau puse în anumite funcţii.

"Arăt că atât Baci Constantin, cât şi consilierul lui Igaş, Chesnoiu, dar şi fostul secretar Dumitrana veneau la mine cu bileţele în care erau menţionate numele unor persoane şi au făcut afirmaţia: «ministrul Igaş îi vrea în aparatul central»", a spus Adrian Pătraşcu în faţa magistraţilor.

El a precizat că a luat acest fapt în sensul ca acele persoane să participe la un concurs pentru ocuparea funcţiilor respective.

Igaş nu ştie nimic

Fostul ministru Traian Igaş a fost audiat şi el de magistraţi ca martor în acest dosar, la 1 martie anul acesta. La acea dată, Igaş susţinea că nu a ştiut că după numirea lui s-au făcut angajări, dar că imediat ce a aflat a dispus o anchetă.

El a arătat în faţa instanţei că nu a semnat niciun act privind angajarea sau tranferarea ilegală a unor persoane în ministerul pe care l- a condus. În plus, referindu-se la Cristian Baci, fostul ministru a subliniat că nu a cunoscut vechile ordine date de predecesorii săi şi nici drepturile de decizie ale unora dintre subalterni.


Citeste complet pe adevarul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
4

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
29

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
380

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...