Povestea unui politist de origine romana, impuscat mortal la datorie in SUA

Povestea unui politist de origine romana, impuscat mortal la datorie in SUA
"Avea acele calitati interpersonale care il faceau indragit de toata lumea. Scria o amenda si spunea: Multumesc". Tony Radulescu, cunoscut sub numele de "Trooper Tony", un politist american de origine romana, a fost impuscat mortal, joi, de ocupantul unei masini pe care a tras-o pe dreapta. Este primul politist din Washington State Patrol care moare la datorie din 1999 incoace.

Publicatia Seattle Times povesteste ca Trooper Tony era un membru foarte iubit al comunitatilor din jurul localitatii Bremerton, unde si-a petrecut intreaga cariera de 16 ani in cadrul State Patrol.

Seriful din Kitsap County, Steve Boyer, il aprecia pe Tony Radulescu pentru ca "putea rezolva problemele cu curaj si avea acele calitati interpersonale care il faceau indragit de toata lumea. Scria o amenda si spunea: Multumesc".

Radulescu, in varsta de 44 de ani, era in curs de a achizitiona o casa de vacanta in Glendale, Arizona, pentru a fi mai aproape de tatal sau si de familia fratelui sau.

Radulescu se nascuse in Bucuresti, in august 1967, si a emigrat in SUA impreuna cu tatal sau, la varsta de 14 ani. Mama sa a ramas in Romania si s-a recasatorit.

Potrivit paginii de Facebook a lui Radulescu, acesta a absolvit liceul in Harrison, New Jersey, in 1986, si a locuit in Brooklyn, New York. A intrat in armata si a fost detasat in Coreea de Sud.

Odata intors acasa, s-a casatorit. Era mandru de slujba sa de politist. De doua ori divortat, Radulescu are un fiu, Erick Radulescu, medic in armata, aflat la baza Lewis-McChord.

Radulescu era "cel mai bun dintre cei mai buni" si considera ca politia era chemarea sa, a adaugat Boyer. "Era o persoana pozitiva. Nu l-am vazut niciodata fara un zambet pe fata. Niciodata. Indiferent cat de grea era situatia".

"Intreaga comunitate sufera astazi. Tony era tipul de om pe care toata lumea il dorea aproape, inclusiv eu. Mi-a facut placere cu adevarat sa lucrez cu el", a spus, intr-un comunicat, si seful State Patrol, John Batiste.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
59

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
16

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
47

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...