Evaluare nationala 2011 - elevii se plang ca proba la matematica a fost destul de grea - VEZI BAREMELE

Evaluare nationala 2011 - elevii se plang ca proba la matematica a fost destul de grea - VEZI BAREMELE
Elevii clasei a VIII-a au sustinut, miercuri, ultima proba a Evaluarii nationale, proba scrisa la matematica. Varianta de subiect care a fost extrasa a fost cea cu numarul 8.

Daca la proba scrisa de luni, la limba si literatura romana, o mare parte din candidati au rezolvat subiectele intr-o ora, la matematica lucrurile au stat altfel.

Majoritatea participantilor la acest examen a asteptat pana la epuizarea completa a timpului alocat, de doua ore, inainte de a preda lucrarea. Motivul a fost acela ca subiectele, mai ales cele de la geometrie, au fost destul de grele, potrivit Adevarul.

"Subiectele au fost destul de grele. Cea mai complicata parte mi s-a parut cea de geometrie. Dupa calculele mele, sper sa iau peste nota opt", a declarat o eleva. Un alt elev spune ca nu este foarte multumit de ceea ce a facut la examen. "Mi s-au parut foarte grele subiectele. Ma asteptam ca daca la romana au fost usoare, asa vor fi si la matematica. Nu a fost asa. Au fost foarte grele, in special partea de geometrie. Am stat in clasa pana a expirat timpul. Sper sa iau macar un sase-sapte", a spus acesta.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, spune ca Evaluarea nationala s-a desfasurat normal in acest an, iar faptul ca in presa nu au aparut informatii negative arata ca lucrurile se desfasoara firesc.

"Din punctul meu de vedere suntem intr-o situatie de normalitate, lucrurile s-au desfasurat firesc, multumesc echipei ministerului si inspectoratelor scolare pentru corectitudine. Faptul ca aceasta evaluare nationala nu a fost subiect negativ de presa arata ca lucrurile se desfasoara firesc asa cum ar fi fost cazul sa se desfasoare", a spus ministrul , citat de Mediafax.

Primele rezultate ale Evaluarii Nationale vor fi afisate vineri, pana in ora 14.00, iar in intervalul 14.00-18.00 vor fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate pe 27 iunie.

 

VEZI AICI BAREMELE LA MATEMATICA

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
1

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
26

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
35

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...