Curtea de Apel Suceava anuleaza un Ordin al ANRSC. Plata cheltuielilor comune ramane!

În data de 30.05.2011, Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat în sensul anulării Ordinului preşedintelui A.N.R.S.C. nr. 343/2010 pentru aprobarea Normei tehnice privind repartizarea consumurilor de energie termică între consumatorii din imobilele de tip condominiu, în cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum.

Conform Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Suceava poate fi atacatã cu recurs, iar recursul suspendă executarea. 

A.N.R.S.C. va declara recurs împotriva sentinţei Curţii de Apel Suceava, astfel că Ordinul preşedintelui A.N.R.S.C. nr. 343/2010 este valabil şi produce efecte până la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti, informeaza Daniel Alexandru, director adjunct A.N.R.S.C.

Totodata, Daniel Alexandru precizeaza că în cauze similare aflate pe rolul diferitelor instanţe dinţară (Curtea de Apel Târgu Mureş, Curtea de Apel Iaşi, Curtea de Apel Galaţi) acestea s-au pronunţat în sensul respingerii cererilor de anulare sau suspendare a Ordinului A.N.R.S.C. nr. 343/2010.

"Chiar daca va fi anulat acest Ordin, cei deconectati de la sistemul centralizat tot vor plati cheltuielile comune. Plata acestor cheltuieli este reglementata de Legea asociatiilor de proprietari si Legea privind serviciul public de alimentare cu energie termic. Ordinul clarifica doar repartizarea acestor sume, care pana acum erau repartizate aleatoriu", a declarat Daniel Alexandru.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
186

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
374

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
105

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...