Bebelus gigant nascut intr-o familie cu noua copii!

Bebelus gigant nascut intr-o familie cu noua copii!
O femeie in varsta de 39 de ani, din localitatea Baiceni, comuna Curtesti, a adus pe lume, in urma cu doua zile, la Maternitatea Botosani, un baietel cu o greutate de 5,5 kilograme.

Bebelusul gigant s-a nascut prin cezariana, si atat el, cat si mama sunt sanatosi si in cateva zile vor pleca acasa.



Femeia mai are acasa alti noua copii, cu varste cuprinse intre 2,5 ani si 17 ani. Camelia Andriesei spune ca nu se astepta ca baietelul pe care tocmai l-a adus pe lume sa aiba o asemenea greutate, in conditiile in care ceilalti copii au avut la nastere greutati normale.

“Ceilalti noua copii pe care i-am nascut au avut greutatea mai mica, dar la ultimul asa a fost dat de la Dumnezeau sa se nasca. Nu ma asteptam sa fie asa de mare, dar am fost foarte bucuroasa cand l-am vazut si ca este sanatos. Abia astept sa il duc acasa alaturi de ceilalti fratiori", a spus mamica.

Medicii de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie spun ca in ultimele zile s-a inregistrat un val de nasteri de bebelusi gigant.

“In ultimele trei zile au fost sase nasteri cu feti peste 4 kilograme. Numai in cursul zilei de ieri au fost doua mame care au fost la prima sarcina si au nascut copii de 4,4 kilograme. In ultima vreme avem limite, ori copii foarte mici, cum am avut unul de 600 de grame, care nu a fost viabil, si in ultimele doua zile, peste 4 kilograme, au fost sase nasteri. De obicei, femeile cu mai multi copii, din cauza marimii uterului, fac copii mai mari, si exista o predispozitie genetica catre diabet a copiilor care se nasc cu o greutate mare. Tuturor mamelor care nasc copii peste 4 kilograme li se ia glicemia si le spunem sa supravegheze copiii, pentru ca aceasta predispozitie face ca acestia sa fie predispusi la infectii. Desi sunt mari, ei sunt foarte predispusi la infectii. Noi le zicem “colosii cu picioare de lut"", a declarat medicul Gladiola Ilcu, director medical in cadrul Maternitatii Botosani.

Potrivit acesteia, o data la doua-trei luni la Maternitatea Botosani se naste cel putin un bebelus gigant, cu greutatea peste 5 kilograme.

Recordul la bebelusi gigant il detine un copil care s-a nascut la Botosani in urma cu doi ani, cu o greutate de 6,8 kilograme, acesta fiind depasit la cateva luni de un bebelus din Braila, care a avut o greutate cu 100 de grame mai mare.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
211

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
255

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
940

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...