Adelina Ungureanu, despre criza din Italia: "Vorbesc des cu colegele mele de echipă din Italia, situația este în continuare dificilă!"

Adelina Ungureanu, despre criza din Italia: "Vorbesc des cu colegele mele de echipă din Italia, situația este în continuare dificilă!"

Adelina Ungureanu, considerată cea mai frumoasa voleibalistă din România, a plecat în vara, în Italia, ajungând la doar 20 de ani în unul dintre cele mai importante campionate din lume, după ce a semnat cu echipa Cuneo Granda. Odată cu pandemia de Coronavirus, Adelina a revenit acasă.

"Eram în Italia în momentul în care a început epidemia și efectele s-au resimțit imediat și asupra activității noastre, prin restricții și măsuri de siguranță suplimentare la antrenamente, urmate de anularea a două meciuri și suspendarea campionatului când lucrurile au scăpat de sub control.

Cel mai simplu și sigur mod de a ne proteja este prin respectarea regulilor și măsurilor de siguranță. Venind din Italia, unde am stat în izolare alte două săptămâni, m-am obișnuit cu acest lucru. Mă antrenez acasă, citesc, mă uit la filme, gătesc. Este important să ne păstram corpul și mintea sănătoase în această perioadă.

Cred că ar trebui să învățăm să apreciem mai mult tot ce avem în jurul nostru și să folosim acea libertate de care acum suntem privați într-un mod mai responsabil", ne-a spus Adelina.

Până să înceapă criza, Adelina a făcut o figură frumoasă în voleiul italian. Echipa sa este pe locul 10 în prima ligă din peninsulă.

 "Vorbesc des cu colegele mele de echipă din Italia, situația este în continuare dificilă însă există și semne bune în urma măsurilor atât de stricte, numărul cazurilor este în ușoară scădere acolo.

Experiența mea din primul an în voleiul italian a fost una foarte frumoasă, în ciuda finalului neașteptat. Diferențele între voleiul romanesc și cel italian există, cu siguranță, de la stilul de joc până la volumul de antrenamente, programul meciurilor, numărul de spectatori și importanța acordată acestui sport la nivel național. În Italia, voleiul este un sport foarte apreciat și foarte popular", a mai adăugat Adelina Ungureanu.

În cariera sa, Adelina a mai evoluat pentru CSM Botoșani, Dinamo și Agroland Timișoara.

 "Le transmit tuturor susținătorilor multă sănătate și răbdare! Sper să ne poată vedea pe teren cât mai curând!" a încheiat Adelina.

(Iosif Pintilie)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
40

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
97

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
51

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...