Parchetul a decis: Un botoșănean a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani din TVA de peste 8,3 milioane de euro

Parchetul a decis: Un botoșănean a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani din TVA de peste 8,3 milioane de euro

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor C.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „evaziune fiscală” şi „spălarea banilor”, ambele în formă continuată, şi H.M.A., cercetată pentru complicitate la infracţiunea de „spălarea banilor” în formă continuată.

Într-un comunicat de presă emis în această după amiază, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, a anunțat că în perioada 2007-2011, C.I., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată din municipiul Botoşani, a dispus evidenţierea în contabilitate a unor operaţiuni contabile succesive fictive, sustrăgându-se de la plata către bugetul consolidat al statului a sumei de 40.872.760 lei, reprezentând T.V.A.

“În aceeaşi perioadă, inc. C.I., prin înregistrări contabile neconforme, a introdus în circuitul comercial al aceleiaşi societăţi suma de 40.872.760 lei, rezultată din operaţiunile de evaziune fiscală, din care o parte a fost ridicată din bancă, cu titlu de restituire aport, iar o parte a rămas în conturile societăţii, alături de fondurile legale”, a explicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în comunicatul de presă.

“În ceea ce o priveşte pe inc. H.M.A., s-a reţinut că, în perioada susmenţionată, având calitatea de director economic al aceleiaşi societăţi, a înlesnit inculpatului C.I. sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale legale”, a mai adăugat sursa citată, care a precizat că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Spune-ne opinia ta