Ne “dezgheață” europenii: România, singura țară din Uniunea Europeană care obligă la purtarea măștii în timpul orelor de sport

Ne “dezgheață” europenii: România, singura țară din Uniunea Europeană care obligă la purtarea măștii în timpul orelor de sport

   Sursa foto ilustrativ: Aleph News

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că a trimis Ministerului Sănătății o analiză de la Comisia Europeană, potrivit căreia niciun stat european nu obligă elevii să poarte măștile de protecție în timpul orelor de sport și spune că ar trebui să se ajungă și în România „la un numitor comun” pe acest subiect.

În prezent, în România elevii trebuie să poarte mască în timpul orelor de educație fizică.

„La orele de sport, conform prevederilor Ordinului comun ministrul Educației - ministrul Sănătății, purtarea măștii e obligatorie indiferent de condiții. Am trimis azi Ministerului Sănătății analiza primită de la Bruxelles, analiza Comisiei Europene, din care reiese procedura fiecărui stat membru. Sunt convins că cu acest nou argument... Am adresat rugmintea de a reanaliza situația din această perspectivă și sunt încrezător că se va ajunge curând la un numitor comun.

Nu există state în care școala să fie deschisă, în care orele de educație fizică să se deruleze și să fie obligați elevii să poarte masca. Există multiple recomandări, diferă de la stat la stat, precum oligativitatea de a purta mască de la vestiar către locul în care se desfășoară ora și înapoi, evitarea jocurilor de echipă ce presupun interacțiune, orele să se desfășoare în exterior. 

Avem de gând să preluăm aceste recomandări. De exemplu, când vremea o va permite, orele să fie în exteriorul clădirilor. Practic, nu sunt state europene care să oblige la purtarea măștii pe parcursul orelor de sport”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, pentru Digi24.

 

Spune-ne opinia ta