Elevii din clasele terminale și speciale revin, FIZIC, la școală din 10 mai

Elevii din clasele terminale și speciale revin, FIZIC, la școală din 10 mai

Elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, profesional și postliceal se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, din 10 mai, potrivit unei hotărâri adoptate ieri, 28 aprilie 2021, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Potrivit Hotărârii CNSU de miercuri, elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, profesional și postliceal, precum și cei cu cerințe educaționale speciale se pot întoarce vor participa, fizic, la cursuri, în efectiv complet al claselor respective.

Și orele remediale urmează să se desfășoare cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care este localitatea, se mai prevede în Hotărârea CNSU.

Măsura luată miercuri seară de CNSU va intra efectiv în vigoare după ce Ministerele Educației și Sănătății vor emite un ordin comun.

Ordinul comun al celor două ministere pentru începerea școlii ar urma să fie finalizat astăzi, joi, potrivit anunțului făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a anunțat și recomandările experților de Sănătate Publică pentru reluarea cursurilor după Paște: „Cei de la INSP au făcut recomandări pentru reluarea cursurilor la clasele speciale și terminale, legate de metode de prevenție: purtarea măștii, aerisirea și păstrarea distanței fizice”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Pe DJ 292A, Corlăteni – Dimăcheni, a început să se toarne primul strat de asfalt

Marţi, 11 Mai 2021
260

Constructorul care a câștigat lucrarea de modernizare a drumului județean 292A, între comunele Dimăcheni și Corlăteni, a început să toarne primul strat de asfalt pe sectorul de...

Nu ne place la vaccin. Botoșani și Suceava, codașele vaccinării anti-Covid-19 din România

Marţi, 11 Mai 2021
736

România se află pe locul 6 în Europa şi pe locul 18 în lume în topul imunizării complete împotriva COVID-19, susțin oficialitățile. O notă distinctă o fac locuito...

Studiu: Gazele se vor scumpi cu 20%, electricitatea cu 10%, energia termică cu 50% iar lemnele de foc cu 10% după 1 iulie

Marţi, 11 Mai 2021
890

Un studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă arată că riscul creșterii sărăciei energetice va crește după 1 iulie 2021, în urma majorării prețului gazelor naturale, energiei el...