Elevii din clasele terminale și speciale revin, FIZIC, la școală din 10 mai

Elevii din clasele terminale și speciale revin, FIZIC, la școală din 10 mai

Elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, profesional și postliceal se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, din 10 mai, potrivit unei hotărâri adoptate ieri, 28 aprilie 2021, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Potrivit Hotărârii CNSU de miercuri, elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, profesional și postliceal, precum și cei cu cerințe educaționale speciale se pot întoarce vor participa, fizic, la cursuri, în efectiv complet al claselor respective.

Și orele remediale urmează să se desfășoare cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care este localitatea, se mai prevede în Hotărârea CNSU.

Măsura luată miercuri seară de CNSU va intra efectiv în vigoare după ce Ministerele Educației și Sănătății vor emite un ordin comun.

Ordinul comun al celor două ministere pentru începerea școlii ar urma să fie finalizat astăzi, joi, potrivit anunțului făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a anunțat și recomandările experților de Sănătate Publică pentru reluarea cursurilor după Paște: „Cei de la INSP au făcut recomandări pentru reluarea cursurilor la clasele speciale și terminale, legate de metode de prevenție: purtarea măștii, aerisirea și păstrarea distanței fizice”.

 

Spune-ne opinia ta