Spiritul olimpiadelor și concursurilor școlare continuă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” de la Botoșani

Spiritul olimpiadelor și concursurilor școlare continuă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” de la Botoșani

Deși sistemul de educație din România a cunoscut mai multe provocări în format on-line, elevii pasionați de știință de la Colegiul Național” Mihai Eminescu”, Botoșani, au continuat să se pregătească continuu la un nivel cât mai înalt, în dorința de a se confrunta pe tărâmul științei cu alți colegi din țară.

O echipă formată din peste 100 de studenți, masteranzi, doctoranzi, foști olimpici nationali și internaționali, coordonați de profesori pasionații și reputați în domeniul olimpiadelor au organizat la diferite discipline, sau interdisciplinar, Concursul Science On care s-a desfășurat online cu supraveghere video. Subiectele de un nivel ridicat și de o complexitate deosebită au solicitat elevii participanți. Concursul, la diferite discipline, s-a desfășurat la sfârșitul săptămânilor din luna martie.

La disciplina chimie la clasa a X-a s-au remarcat doi elevi ai Colegiului Național “Mihai Eminescu”, Victor-Alexandru Perdeica care a obținut premiul I, cu 98, 83 puncte, precum și premiul “Corneliu Tăbărășanu - Mihăilă’’, și Daniel Malanca care a obținut o mențiune.

La finele lunii martie s-a desfășurat concursul Științele Pământului, care a conținut subiecte interdisciplinare de fizică, chimie, biologie, geografie. Și la acest concurs Victor-Alexandru Perdeica s-a remarcat obținând premiul al III-lea.

În luna aprilie s-a desfășurat Olimpiada Națională de Chimie.Organizată de Universitatea București competiția a avut loc în două etape, cu dublă supraveghere video, monitorizați pe grupuri de doi profesori, participanții având instalat programul Safe Exam Browser care odată activat nu permite accesarea altor programe, ci doar a subiectului. După prima etapă, care s-a desfășurat cu subiecte tip grilă, la clasa a X-a Victor-Alexandru Perdeica s-a clasat primul cu 97 de puncte, iar Daniel Malanca s-a clasat al IV-lea cu 92 de puncte. Punctajul obținut le-a permis să participe la etapa a II-a, desfășurată cu subiecte clasice de un înalt grad de dificultate unde cei doi elevi s-au remarcat obținând medalia de aur, Victor-Alexandru Perdeica (locul IV), respectiv medalie de argint, Daniel Malanca(locul VII).

Daniel a participat și la Olimpiada de Informatică, punctajul obținut permițându-I să participle și în etapa a II-a.

Cei doi elevi ai Colegiul Național “Mihai Eminescu” Botoșani sunt animați de dorința de a cunoaște, de a ști mai mult, ei fiind mereu laureați ai concursurilor de fizică, chimie, informatică, științe, fiind doar unii din elevii colegiului pentru care spiritul concursurilor și olimpiadelor școlare a rămas viu și care duc mai departe tradiția de a reprezenta cu cinste instituția școlară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focar de pestă porcină africană la granița cu Suceava, localități din Botoșani cuprinse în ”zona de supraveghere”!

Duminică, 14 Iulie 2024
320

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a declarat focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Slobozia, comuna Zvoriştea.Aceasta, du...

PS Nichifor Botoșăneanul a botezat copilul unui preot din Botoșani!

Duminică, 14 Iulie 2024
647

În cadrul Sfintei Liturghii a fost săvârșită Taina Botezului pentru pruncul Rafail, băiatul familiei părintelui Dumitru Anușca, iar casa parohială, care a trecut printr-un proces de...

FC Botoșani - Oțelul Galați, mâine de la ora 18:30

Duminică, 14 Iulie 2024
205

Meciul de fotbal FC Botoșani - Oțelul Galați va avea loc luni, 15 iulie 2024, în etapa întâi din Superliga României.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Oțelul!F...