Spiritul olimpiadelor și concursurilor școlare continuă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” de la Botoșani

Spiritul olimpiadelor și concursurilor școlare continuă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” de la Botoșani

Deși sistemul de educație din România a cunoscut mai multe provocări în format on-line, elevii pasionați de știință de la Colegiul Național” Mihai Eminescu”, Botoșani, au continuat să se pregătească continuu la un nivel cât mai înalt, în dorința de a se confrunta pe tărâmul științei cu alți colegi din țară.

O echipă formată din peste 100 de studenți, masteranzi, doctoranzi, foști olimpici nationali și internaționali, coordonați de profesori pasionații și reputați în domeniul olimpiadelor au organizat la diferite discipline, sau interdisciplinar, Concursul Science On care s-a desfășurat online cu supraveghere video. Subiectele de un nivel ridicat și de o complexitate deosebită au solicitat elevii participanți. Concursul, la diferite discipline, s-a desfășurat la sfârșitul săptămânilor din luna martie.

La disciplina chimie la clasa a X-a s-au remarcat doi elevi ai Colegiului Național “Mihai Eminescu”, Victor-Alexandru Perdeica care a obținut premiul I, cu 98, 83 puncte, precum și premiul “Corneliu Tăbărășanu - Mihăilă’’, și Daniel Malanca care a obținut o mențiune.

La finele lunii martie s-a desfășurat concursul Științele Pământului, care a conținut subiecte interdisciplinare de fizică, chimie, biologie, geografie. Și la acest concurs Victor-Alexandru Perdeica s-a remarcat obținând premiul al III-lea.

În luna aprilie s-a desfășurat Olimpiada Națională de Chimie.Organizată de Universitatea București competiția a avut loc în două etape, cu dublă supraveghere video, monitorizați pe grupuri de doi profesori, participanții având instalat programul Safe Exam Browser care odată activat nu permite accesarea altor programe, ci doar a subiectului. După prima etapă, care s-a desfășurat cu subiecte tip grilă, la clasa a X-a Victor-Alexandru Perdeica s-a clasat primul cu 97 de puncte, iar Daniel Malanca s-a clasat al IV-lea cu 92 de puncte. Punctajul obținut le-a permis să participe la etapa a II-a, desfășurată cu subiecte clasice de un înalt grad de dificultate unde cei doi elevi s-au remarcat obținând medalia de aur, Victor-Alexandru Perdeica (locul IV), respectiv medalie de argint, Daniel Malanca(locul VII).

Daniel a participat și la Olimpiada de Informatică, punctajul obținut permițându-I să participle și în etapa a II-a.

Cei doi elevi ai Colegiul Național “Mihai Eminescu” Botoșani sunt animați de dorința de a cunoaște, de a ști mai mult, ei fiind mereu laureați ai concursurilor de fizică, chimie, informatică, științe, fiind doar unii din elevii colegiului pentru care spiritul concursurilor și olimpiadelor școlare a rămas viu și care duc mai departe tradiția de a reprezenta cu cinste instituția școlară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interviu cu un botoșănean, make-up artistul vedetelor din capitală. „Sunteți frumoase, fetelor!” (foto)

Luni, 4 Decembrie 2023
1335

Alexandru Tanasă sau Alex, așa cum îi spun apropiații, este din comuna Drăgușeni, județul Botoșani și se poate lăuda cu un palmares impresionant la vârsta lui. Și-a dorit să fie...

Ample acțiuni cu polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, s-a lăsat cu amenzi și permise reținute

Luni, 4 Decembrie 2023
302

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 7 acțiuni punctuale în Darabani, Săveni, Botoșani, Flămânzi, Bucecea și Dorohoi, în cadrul acțiunii BLOCADA,...

(Și) personalul TESA de la „Mavromati” continuă protestele (foto, video)

Luni, 4 Decembrie 2023
105

Continuă protestele și la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Personalul TESA a ieșit, pentru a 11-a zi, în fața unității sanitare în semn de prote...