Elevii vor reveni la școală din 5 mai. Excepție fac doar cei din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai

Elevii vor reveni la școală din 5 mai. Excepție fac doar cei din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai

Elevii vor reveni la școală pe 5 mai. Anunțul a fost făcut astăzi de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a explicat că excepție fac doar cei din clasele terminale.

„Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai. Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri, înainte de examenul de evaluare națională care va începe pe 22 iunie”, a susținut ministrul Educației.

De asemenea, acesta a explicat că măsura înjumătățirii efectivului de elevi nu este una justificabilă.

„Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor. Nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care, în aceeași școală, în condiții similare, cei de clasa a IV-a pot veni la școală în efectiv complet”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

 

Spune-ne opinia ta