Drumul strategic din județul Botoșani, inspectat de autorități - FOTO

În zilele de 25 și 26 septembrie 2017, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț, Organism Intermediar pentru  Programul Operaţional Regional 2014-2020, efectuează vizita precontractuală aferentă proiectului „Regiunea Nord-Est - Axa rutieră strategică 2: Botoşani - Iaşi” depus spre finanțare de Consiliul Județean Botoșani în parteneriat cu Consiliul Județean Iași și cu 15 UAT-uri care sunt beneficiarele directe ale investiției: Albeşti, Blândeşti, Călăraşi, Dângeni, Dobârceni, Gorbănești, Hăneşti, Hlipiceni, Lunca, Mihălăşeni, Răuseni, Suliţa, Todireni și Truşeşti – din județul Botoșani și comuna Șipote din județul Iași.

Drumul strategic din județul Botoșani, inspectat de autorități - FOTO

Vizita a debutat la Palatul Administrativ cu o întrevedere a reprezentanților Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț cu președintele Consiliului Județean Botoșani, domnul Costică Macaleți, la care au mai participat: directorul executiv al Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, proiectantul de specialitate care a elaborat documentațiile tehnico-economice, membrii echipei de proiect din cadrul Consiliului Județean.

Au fost vizitate toate cele patru tronsoane de drum județean cuprinse în proiect situate pe teritoriul Județului Botoșani  - DJ 282 H (Limită judeţ Iași –Rediu – Răuseni – Călăraşi),  DJ 282 (Răuseni –Todireni –Albești-Truşeşti –Dângeni –Hăneşti), DJ 297 (DN 29D – Blândeşti – Suliţa - Lunca -Todireni) și DJ 294 (Dângeni – Mihălăşeni) - precum și cel situat pe teritoriul Județului Iași - DJ 282 H (Şipote - Limită judeţ Botoşani).

Proiectul are o valoare totală estimată de  334.307.160,01 lei (inclusiv TVA) și are în vedere creşterea gradului de coeziune economică şi socială la nivelul judeţelor Botoşani şi Iaşi. Lungimea totală a drumului strategic propus este de 106,2655 km, din care 100,2936 km pe teritoriul județului Botoșani.

Ca obiective specifice pe care și le propune acest proiect, menționăm: îmbunătățirea accesibilității județului Botoșani la rețeaua de transport TEN - T și către Polul de Creștere Iași, îmbunătățirea capacității portante și a siguranței circulației pe traseul propus pentru modernizare, creșterea vitezei medii de deplasare a autovehiculelor cu peste 30%, creșterea siguranței rutiere pe traseul stabilit prin proiect.

„Este prima vizită în teren a reprezentanților ADR Nord-Est Piatra Neamț, după ce proiectul a trecut de evaluarea din punct de vedere administrativ, tehnic și financiar. Zilele acestea se vor verifica toate documentele depuse în aplicația MySMIS, urmând ca proiectul să fie contractat, ne dorim noi, cât mai curând.  Dacă totul decurge bine, va urma elaborarea proiectului tehnic, licitația și atribuirea execuției lucrărilor anul viitor, execuție estimată de proiectant la 33 de luni. De rezultatele implementării acestui proiect vor beneficia în mod direct cei 54.279  locuitori ai comunelor situate pe traseul drumului strategic”,  a declarat președintele Consiliului județean Botoșani, Costică Macaleți.

Comunicat de presă Consiliul Județean





 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
140

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
34

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...