Parlamentarii botoşăneni, invitaţi să susţină prin angajament construcţia Autostrăzii A8

Parlamentarii botoşăneni sunt invitaţi să susţină şi printr-o declaraţie de angajament construcţia autostrăzii Ungheni- Iaşi- Târgu Mureş. Grupul de iniţiativă civică ce susţine autostrada A8 transmite aceste declaraţii parlamentarilor din toate judeţele de pe traseu.

Parlamentarii botoşăneni, invitaţi să susţină prin angajament construcţia Autostrăzii A8

La două săptămâni de la marşul organizat de Grupul de Iniţiativă Civică "Împreună pentru autostrada Ungheni- Iaşi- Târgu Mureş" , membrii acesteia trec la următorul pas: obţinerea în clar a sprijinului politic din partea parlamentarilor din judeţele Iaşi, Neamţ, Harghita, Mureş, Suceava, Vaslui, Bacău şi Botoşani.

În acest sens, parlamentarii din aceste judeţe vor primi o mapă în care este detaliată necesitatea acestei autostrăzi care pentru Botoşani va însemna un pas în plus pentru dezvoltare şi o declaraţie de angajament, prin care îşi asumă susţinerea prin toate mijloacele legale a construirii acestei autostrăzi, votarea pentru ca în bugetul de stat al României pe anul 2018, anul centenarului, să fie alocată suma necesară studiilor de fezabilitate şi proiectare pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii: Ungheni- Iaşi- Târgu Neamţ, Târgu Neamţ- Ditrău şi Ditrău- Târgu Mureş.

"Acest angajament de asumare politică este un angajament pe care înţeleg să mi-l iau ca senator/deputat faţă de cetăţenii României care m-au votat şi mi-au încredinţat mandatul pentru a le reprezenta interesele. Voi acţiona în spiritul celor declarate împreună cu toţi cei care susţin, la fel ca mine, construirea autostrăzii Ungheni- Iaşi- Târgu Murel, indiferent de culoarea politică, naţionalitate sau religie", se arată în angajamentul pe care parlamentarii îl vor semna, dacă susţin acest proiect.

În urmă cu o lună, prof. Gabriel Plavan, membru al grupului de iniţiativă, a venit la Botoşani unde a avut întâlniri cu parlamentarii Doina Federovici şi Cristian Achiţei precum şi cu primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi. Toţi patru şi-au arătat susţinerea pentru construirea autostrăzii, dat fiind că acest lucru ar însemna accesibilizarea judeţului Botoşani, respectiv o şansă pentru atragerea de investiţii, publice sau private.

Pe de altă parte, însă, în urma marşului organizat în perioada 8- 10 septembrie, prin care s-a tras un semnal de alarmă în rândul politicienilor și al persoanelor din conducerea administrațiilor locale, grupul civic de acțiune "Împreună pentru autostrada Ungheni - Iași - Târgu Mureș" se va transforma într-o asociație cu scopul declarat de a promova și de a susține activ construcția autostrăzii Ungheni – Iași – Tîrgu Mureș, asociație care își va încheia activitatea la data finalizării proiectului.

"Acțiunile care au demarat în septembrie continuă cu solicitarea oficială de asumare a sprijinului pentru construirea autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș prin semnarea unei declarații de angajament de către senatori și deputați care a fost trimisă către cabinetele parlamentare. De asemenea, asociația intenționează să organizeze acțiuni de amploare, care să mobilizeze populația, dar și factorii de decizie în vederea susținerii proiectului de construcție a autostrăzii", spun reprezentanţii grupului.

Aceştia invită cetățenii să se alăture demersurilor de susținere a acțiunilor asociației, care au drept scop un obiectiv important pentru dezvoltarea economică și nu numai a întregii țări – construcția autostrăzii Iași – Ungheni – Târgu Mureș. Între timp, petiţia online cu acest subiect a adunat 4.660 de semnături, inclusiv ale botoşănenilor.

Despre sprijinul declarat de politicieni botoşăneni pentru autostrada A8, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Sprijin afirmat de autorităţile botoşănene pentru investiţia în Autostrada A8 FOTO

 

Spune-ne opinia ta