Ministrul Cătălin Drulă: Autostrada A7 și capetele Autostrăzii A8 din Moldova vor fi finanțate prin Planul de Relansare și Reziliență

Ministrul Cătălin Drulă: Autostrada A7 și capetele Autostrăzii A8 din Moldova vor fi finanțate prin Planul de Relansare și Reziliență

Autostrada A7 și capetele Autostrăzii A8 spre Moldova vor rămâne la finanțare prin Planul de Relansare și Reziliență, a declarat într-un interviu pentru Economedia ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

Acesta a dat de înțeles că Uniunea Europeană va înțelege nevoile României în materie de autostrăzi, ținând cont că „suntem un stat mare și e nevoie de noi și pentru alte decizii”.

Probabil în a doua parte a lunii mai va fi scoasă la licitație execuția de lucrări pentru A7, a spus ministrul.

“O să merg și eu la Bruxelles peste o săptămână, 10 zile pentru discuție. Și imediat ce avem concluziile le voi comunica public. Dar una dintre recomandările de țară este să ne facem infrastructură pentru a închide acest decalaj de dezvoltare, pentru politici de coeziune. Când ne uităm la Moldova, aceste proiecte sunt extraordinar de importante. Vorbim de siguranță rutieră și de numărul groaznic de decese pe care îl avem în România. Suntem pe cel mai rău loc din UE”, a explicat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă pentru Economedia.

Ministrul a afirmat că, din punct de vedere tehnic, noile reguli care exclud companiile chinezești de la participarea de licitații pentru infrastructură se vor aplica.

Interviu integral poate fi urmărit AICI

 

Spune-ne opinia ta