START pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic la „Autostrada Unirii” A8

START pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic la „Autostrada Unirii” A8

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis astăzi, vineri, ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru cei circa 100 de km din „Autostrada Unirii” A8, Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni.

CNAIR a anunțat că acest contract de circa 59 de milioane de lei (58.830.448,35 lei, fără TVA) a fost semnat cu Consitrans, iar termenul contractual este de 25 de luni, după cum urmează:

- 12 luni pentru Revizuirea/Completarea Studiului de Fezabilitate;

- 6 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (P.A.C.), inclusiv verificarea P.A.C. de catre specialişti atestaţi;

- 6 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuţie (PTE) şi a Detaliilor de Execuţie, inclusiv verificarea de către verificatori atestaţi;

- 1 luna pentru asistenţă tehnică pentru cererea de finanţare, asistenţă tehnică pentru contractarea execuţiei lucrărilor.

CNAIR a anunțat începerea realizării studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic „Autostrada Unirii” A8 după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în urmă cu câteva zile, făcea anunțul începerii proiectării Autostrăzii „Unirii” A8 pentru tronsonul Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni.

Autostrada A8 va străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi, va avea o lungime de 320 de kilometri, și va fi principala autostradă care va lega județele Moldovei de Transilvania și apoi celelalte țări ale Uniunii Europene.

 

Spune-ne opinia ta