A fost semnat noul contract de finanțare pentru consolidarea și reabilitatea Teatrului "Mihai Eminescu" Botoșani!

A fost semnat noul contract de finanțare pentru consolidarea și reabilitatea Teatrului "Mihai Eminescu" Botoșani!

Joi, la Primăria Municipiului Botoșani a avut loc, în prezența directorului Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, semnarea noului contract de finanțare - cu o valoare de aproape 5 milioane de euro - pentru reabilitatea și consolidarea clădirii Teatrului "Mihai Eminescu" Botoșani.

"Contractul de finanțare este pentru o lucrare mult așteptată pentru toți botoșănenii, este un nou început", a spus primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

La rândul său, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, a opinat că este un contract important pentru comunitatea botoșăneană și că, spre deosebire de finanțarea anterioară, de data aceasta există și banii, dar și timpul necesar.

"Este un contract de finanțare important pentru comunitatea din Botoșani, un contract și un proiect care a avut un parcurs mai complicat, mai deosebit, dar pentru care s-a găsit o soluție foarte bună. Teatrul a avut un contract de finanțare și de exercițiu anterior, din cauza unor probleme descoperite ulterior semnării contractului de finanțare nu a putut fi finalizat în exercițiul anterior. Datorită oportunității de a se putea finanța așa-numitele proiecte retrospective cu lucrări care au fost începute și executate în ultimii ani, iată că putem semna acest contract de finanțare. Este vorba despre o sumă de aproape 5 milioane de euro, de data aceasta avem resursa financiară și timpul necesar, sperăm că vom găsi tot ce trebuie, specialiști, proiectanți, constructori pentru ca proiectul să fie finalizat", a declarat Vasile Asandei, directorului Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Deocamdată nu există o dată certă la care vor fi reluate lucrările la clădirea din centrul municipiului.

Valoarea totală a proiectului este de 23,307,498.93 lei, din care finanțare nermabursabilă 22,376,009.19 lei.

Ca etape de urmat imediate, conform proiectului, sunt activarea contractului de lucrari (la aceasta data contractul este suspendat); achizitia lucrărilor de consolidare care nu sunt cuprinse în contractul inițial; achiziția contractului de diriginte de șantier; măsuri de promovare și publicitate a proiectului, precum și alte activități specifice.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
121

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
92

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
156

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...