Ziua Armatei la Botoșani: "Glorie eternă eroilor Armatei Române! La mulți ani, Armata Română!" - FOTO, VIDEO

Ziua Armatei la Botoșani: "Glorie eternă eroilor Armatei Române! La mulți ani, Armata Română!" - FOTO, VIDEO

În ciuda vântului puternic pe care l-au avut de înfruntat, zeci de botoșăneni au asistat, joi, la ceremonia dedicată Zilei Armatei Române, alături de oficialități, militari, preoți.

Evenimentul care a marcat cinstirea Zilei Armatei a avut loc la Monumentul Eroilor de la Cimitirul Pacea, dar și la monumentul Generalului Gheorghe Avramescu din Piața "General Gheorghe Avramescu". "Glorie eternă eroilor Armatei Române! La mulți ani, Armata Română", a transmis primarul municipiului Botoșani. 

După intonarea imnului național, un sobor de preoți - în frunte cu părintele protopop Lucian Leonte - a oficial slujba religioasă, după care au urmat scurte alocuțiuni ale oficialităților și depuneri de jerbe în cinstea eroilor. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare. 

În 25 octombrie 1944, generalul Gheorghe Avramescu, comandantul Armatei a 4-a Romane, a decis sa porneasca ofensiva pentru a elibera orasul Carei si, totodata, ultimul colt de pamant romanesc aflat sub ocupatie maghiara din 1940. Astfel, generalul Gheorghe Avramescu a dorit sa ii faca un cadou Regelui, care implinea 23 de ani si care, cu doua luni mai devreme, scosese Romania din razboiul contra Natiunilor Unite si pornise lupta pentru eliberarea Transilvaniei de Nord. Tot in 25 octombrie 1944, trupele romanesti au trecut in Ungaria, dupa cum mentiona generalul Gheorghe Avramescu intr-un ordin de zi.(Foto, Video: Ionuț Iosub)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Milioane de euro irosiți pe investiții nefinalizate nici după 20 de ani

Marţi, 7 Decembrie 2021
281

Două investiţii de mari proporţii, din judeţul Botoşani, pe care statul român a aruncat milioane de euro, nu sunt gata nici la peste 20 de ani de la începerea lucrărilor.În...

Încă o funcție de conducere revendicată în Spitalul Județean

Marţi, 7 Decembrie 2021
834

Începând de marţi, Secţia Psihiatrie IV Acuţi are medic şef, după ce a fost încheiat concursul pentru ocuparea acestui post.Funcția îi revine chiar celei care a asig...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: „Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule”

Marţi, 7 Decembrie 2021
169

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) unde vor fi analizate măsuri de ...