Imagini rare din subsolurile Teatrului Eminescu, unde constructorii lucrează "la lumina lămpilor electrice, asemenea unor mineri aflați în șut"

Imagini rare din subsolurile Teatrului Eminescu, unde constructorii lucrează "la lumina lămpilor electrice, asemenea unor mineri aflați în șut"

După mai bine de 5 ani de stagnare, în subsolurile Teatrului "Mihai Eminescu" se lucrează intens în această perioadă la consolidarea clădirii, anunță Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Astfel, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor, pe data de 30 mai 2019, constructorul a demarat operațiunile de consolidare a structurilor de rezistență subterane și interioare ale teatrului. "Invizibili pentru botoșănenii care trec zi de zi pe lângă teatru, constructorii lucrează de zor în subsol, la lumina lămpilor electrice, asemenea unor mineri aflați în șut. Etapa esențială de consolidare a clădirii teatrului va fi încheiată în iarna acestui an, conform contractului încheiat, dar și asigurărilor date de constructor", spune Cătălin Flutur.

După etapa de consolidare a clădirii vor fi reluate lucrările de restaurare propriu-zisă, interioară și exterioară, a Teatrului "Mihai Eminescu". Valoarea totală a proiectului, cuprinzând atât partea de consolidare, cât și pe cea de restaurare, este de 23.944.057,74 lei, respectiv 5.136.556,42 euro. Din această valoare, contribuția proprie a municipiului Botoșani este de 1.566.845,9 lei (336.124,83 euro), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, la care se adaugă cota de cofinanțare de 2%, în cuantum de 456.677,79 lei (97.967,99 euro).

"Așadar, dintr-un total de aproximativ 240 de miliarde de lei vechi, cât costă întregul proiect, municipalitatea va achita doar aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, restul de 220 de miliarde de lei vechi fiind fonduri europene nerambursabile", conchide edilul-șef al municipiului Botoșani.






(Foto: Facebook/Cătălin Flutur)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
68

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
79

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
77

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...