Noi promisiuni pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu

Prezent vineri la Botoşani, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a lansat noi promisiuni pentru finalizarea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu.

Noi promisiuni pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu

Oficialul a menţionat că Guvernul şi autorităţile locale s-au angajat în faţa instituţiilor UE să finalizeze proiectul până la începutul anului 2019, în caz contrar vor trebui să ramburseze 3,5 milioane de lei, bani ce au fost decontaţi la primul proiect de reabilitare, ce a fost abandonat. CNI ar urma să deconteze contravaloarea lucrărilor pentru finalizarea reabilitării. 

"Teatrul Mihai Eminescu a beneficiat de o finanţare prin Programul Operaţional Regional, însă lucrările nu s-au terminat în perioada prevăzută. S-au tras din fonduri europene în jur de 3,5 milioane de lei şi ne-am asumat, atât factorii locali, cât şi Guvernul, ca proiectul să fie finalizat până la începutul anului 2019, pentru că în caz contrar trebuie să restituim banii Comisiei Europene. Compania Naţională de Investiţii va asigura diferenţa pentru finalizarea lucrărilor", a declarat Marius Nica. 

Reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu trebuia finalizată în 2016, în baza proiectului de cinci milioane de euro cofinanţat cu fonduri europene. Lucrările au fost întrerupte după ce s-au descoperit probleme la structura de rezistenţă a clădirii, iar costurile de consolidare nu erau eligibile. S-au încercat diverse alternative de finanţare, inclusiv la chetă publică, însă deocamdată municipalitatea a reuşit să refacă doar proiectarea după noile cerinţe. 

Teatrul Mihai Eminescu este o clădire simbol pentru municipiul Botoşani, care a fost construita in 1912, fiind la acea data una dintre cele mai moderne instituţii de acest gen din România. Imobilul a fost parţial distrus într-un bombardament din 8 aprilie 1944, fiind insa refăcut in 1958. El este inclus pe lista monumentelor istorice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
298

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
49

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
430

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...