Poliția Română își prezintă noua mașină! - VIDEO

Poliția Română își prezintă noua mașină! - VIDEO

Poliția Română are în dotare o mașină proiectată cu adevărat pentru misiunile pe care le execută. "O astfel de compartimentare era o necesitate care trebuia demult implementată, iar sistemul de monitorizare video de care dispune va elimina anumite controverse legate de intervenția forțelor de ordine", scrie pe pagina oficială a Poliției Române.

Noile autoturisme au un număr de dotări speciale care facilitează transportul persoanelor arestate preventiv către centrele de arest din țară. Autospecialele Dacia Logan prezintă o delimitare, cu un grilaj, a spațiului dintre locurile din față și cele din spate. De asemenea, bancheta din spate este fabricată dintr-un material etanș și rezistent la șocuri. Totodată, bancheta din spate nu este tapițată pentru a permite o spălare mai ușoară direct cu jetul de apă (este dotată cu orificii speciale pentru scurgere). În interiorul peretelui despărțitor dintre locurile din față și cele din spate este montată o cameră video, iar capacitatea sa de stocare este de două ore. Polițiștii aflați pe locurile din față pot urmări imaginile transmise de sistemul de monitorizare prin intermediul unui ecran.

De asemenea, partea din spate a mașinilor este prevăzută cu folie, astfel încât să se asigure intimitatea persoanelor private de libertate de a nu fi expuse public.

"Indiferent de motivele invocate, de barierele birocratice pe care le simțim aproape în fiecare zi, rămânem susținătorii înverșunați ai modernizării echipamentelor și tehnicii de intervenție din dotarea Ministerului Afacerilor Interne!

Momentan este un pas mic, dar dorința noastră este ca în viitor să avem astfel de mașini în întregul sistem de ordine și siguranță publică!

P.S. Ca să eliminăm din start întrebările legate de prețul unei astfel de mașini, vă spunem că ea costă în jur de 12.000 euro fără TVA", este mesajul postat în urmă cu scurt timp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Milioane de euro irosiți pe investiții nefinalizate nici după 20 de ani

Marţi, 7 Decembrie 2021
307

Două investiţii de mari proporţii, din judeţul Botoşani, pe care statul român a aruncat milioane de euro, nu sunt gata nici la peste 20 de ani de la începerea lucrărilor.În...

Încă o funcție de conducere revendicată în Spitalul Județean

Marţi, 7 Decembrie 2021
856

Începând de marţi, Secţia Psihiatrie IV Acuţi are medic şef, după ce a fost încheiat concursul pentru ocuparea acestui post.Funcția îi revine chiar celei care a asig...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: „Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule”

Marţi, 7 Decembrie 2021
178

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) unde vor fi analizate măsuri de ...