Știai? Iată cum decongelăm corect alimentele!

Știai? Iată cum decongelăm corect alimentele!

Pentru a nu pierde din proprietatile alimentelor, iata cateva sfaturi practice pentru decongelarea corecta a alimentelor.

Decongelarea la frigider

Temperatura ideala pentru decongelare este de aproximativ 4 grade Celsius. Asa ca, cea mai indicata decongelare este cea la frigider. Carnea rosie se tine aproximativ 8 ore (1/2 kg), carnea alba (peste, pui) – 4 ore (1/2 kg), fructe si legume – 6 ore (1/2 kg).

Decongelarea la apa rece

Decongelarea în apă este recomandată în special pentru legume si fructe congelate. Timpul necesar este mult mai redus fată de decongelarea in frigider. Aceasta metoda se poate aplica si celorlalte tipuri de alimente atunci când nu aveti timp pentru metoda decongelării la rece. Pastrand proportiile (1/2 kg), carnea rosie se decongeleaza in 4 ore, carnea alba in 2 ore, fructe si legume – 1 ora.

Decongelarea la microunde

Decongelarea la microunde este cel mai rapid mod de decongelare, dar si cel mai controversat. Aerul fierbinte poate contribuie la dezvoltarea bacteriilor, asta daca temperatura si timpul nu sunt reglate corespunzator. Alimentele se introduc în cuptorul de microunde fără ambalaj, într-un vas ce poate fi folosit la microunde. Timpul de decongelare este calculat automat de cuptorul cu microunde după ce se selectează programul de decongelare (defrost), tipul de aliment si greutatea. Pentru cuptoarele care nu au mod de decongelare, se alege puterea cea mai mica.
Pentru o dezghetare uniformă, întoarceti alimentele pe ambele  parti. Dacă nu sunteti sigur de timpul de decongelare, fixati un timp mai mic si verificati starea alimentelor. In cazul in care miezul este încă înghetat, mai băgati o dată vasul la microunde.

Decongelarea in apa fierbinte

Acest procedeu este recomandat in cazul fructelor de mare. Pentru ca nu au sange, fructele de mare se decongeleaza prin soc termic. Se scufunda fructele de mare in apa clocotita cu ajutorul unei site. Nu se tin mai mult de 2-3 minute. Verificati prin apasare daca s-au dezghetat. Daca le lasati prea mult fructele de mare capata o consistenta ca de cauciuc si nu mai sunt bune de consum.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Golofca le-a declarat război fanilor lui FC Botoşani: "Ne trag în jos!"

astăzi, 20:33
317

Mijlocaşul echipei FC Botoşani, Cătălin Golofca, s-a declarat dezamăgit de atitudinea pe care o au fanii echipei sale, după ce a văzut cum îşi susţin favoriţii spectatorii din Sfâ...

Surpriză la Sfântu Gheorghe, Sepsi pierde după succesul cu FCSB! Sepsi - Botoşani 0-1

astăzi, 19:43
193

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a produs surpriza etapei la Sfântu Gheorghe şi a reuşit să o învingă pe Sepsi, după ce în etapa intermediară, gazdele au învins FCSB...

ANAF face anunțul: Sute de mii de români vor avea de câștigat

astăzi, 18:57
328

Cei care își plătesc obligațiile fiscale până la un anumit termen beneficiază de reduceri la impozit. Pentru reduceri se încadrează Persoanele fizice autorizate (PFA), cei cu v...