Doi baieti "Fara zahar", dar cu umor! - VIDEO

Doi baieti "Fara zahar", dar cu umor! - VIDEO
"Fara Zahar" este, se pare, cea mai cunoscuta trupa din Moldova ultimilor 10 ani, baietii din Dorohoi facandu-se cunoscuti in special prin stilul propriu, dar si prin umorul original, satira sociala cu adresa directa catre lumea satului sau cea politica. 

Trupa ia fiinta in anul 2001, primele aparitii publice petrecandu-se la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi.

Membrii trupei s-au nascut in orasul Dorohoi: Bobi (Gabriel Dumitras - chitara, voce, nascut in 1978) si Bobo (Bogdan Burlacianu - chitara, voce, nascut in 1979). S-au cunoscut in urma cu 15 ani, pe cand erau la liceu. Cu Patrula Zero (4-0) ies prima data in public, la balurile liceelor, unde parodiaza viata scolii si proprii profesori. Trei ani mai tarziu, in 1998, Bobi si Bobo ajung la Iasi, la universitatile "Dimitrie Cantemir" - Stiinte Administrative si "Al.I.Cuza" - Ecologie si Protectia Mediului.

In 2001, la Iasi, se naste formatia Fara Zahar, la initiativa lui Bobo. Trupa intra repede in Cenaclul Moldavia, cenaclul de muzica folk al Casei de Cultura a Studentilor din Iasi, dar colaboreaza si cu Teatrul Studentesc Ludic, participand la o serie de festivaluri studentesti de satira si umor.

Un an mai tarziu, Fara Zahar trimite 7 CD-uri demo la diferite case de productie din Bucuresti, cu piese inregistrate in canera de camin, cu mijloace tehnice mai mult improvizate. In 2003, casa de discuri Zone Records anunta ca va produce trupa Fara Zahar. In toamna anului 2004 incepe colaborarea cu Suplimentul de Cultura din Iasi, unde Bobi si Bobo scriu saptamanal cate un articol in rubrica "Voi n-ati intrebat, Fara Zahar va raspunde".

In 2005 Fara Zahar obtine Discul de Aur pentru vanzarile primului album.
In primavara anului 2006, Bobi si Bobo colaboreaza la Pro TV, ca actori in emisiunea "Noi nu suntem normali". In iunie apare cartea "Voi n-ati intrebat, Fara Zahar va raspunde", la editura Polirom, cu articolele publicate in Suplimentul de Cultura.

Fara Zahar isi construieste o trupa pentru concerte live, impreuna cu botosanenii Dan Gaina la chitara bas si Andrei Petrila la tobe, care parasesc trupa in 2008, fiind inlocuiti de iesenii George Maxim la chitara bas si Alex Neagu la tobe.

"In liceu si-au descoperit talentul. Bobo si Bobita al meu sunt cei mai buni prieteni din lume. Pot sa va spun ca majoritatea cantecelor s-au facut in bucatarie la mine. Cand am auzit primele melodii am zis din start: Asta este panarama, nu veti avea succes. Dar au avut sansa sa fie chemati de cea mai buna casa de discuri din Romania, care a avut incredere in talentul lor", spune mama lui Bobita, Ana Maria Dumitras.

Baietii se intorc mereu cu drag la Dorohoi, chiar daca aici apa calda este un lux, iar drumurile le lasa masinile fara pivoti. Si au si de ce. La Dorohoi au facut Colegiul "Dumitru Ghica", unde profesoara de romana Eugenia Prodan i-a pus pixul in mana lui Gabriel Dumitras.

Celalalt component al trupei Fara Zahar a scris mult timp la revista scolii, Evrika, uimind pe toti cu stilul sau umoristic. Satirele sale l-au facut foarte popular printre colegi si printre profesori, care nu-si amintesc vreo sotie facuta de cei doi elevi.

Dorohoienilor le creste inima cand vine vorba de cele doua indragite vedete. Asa se mai aude si despre orasul lor mic, de care Bobita si Bobo nu au uitat nici macar o clipa.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
249

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
403

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
127

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...