COSTINEL BALAN - Copilaria in acorduri muzicale

COSTINEL BALAN - Copilaria in acorduri muzicale

 COSTINEL BALAN in spectacolul Elevi moderni  

Putini copii dovedesc atata daruire si, mai ales, consecventa pentru o pasiune care devine, pe zi ce trece, un mod de viata! Costinel Balan are 14 ani si a crescut in muzica.

Este nascut pe 10 mai 1995, in prezent urmand cursurile Liceului de Arta Stefan Luchian, unde studiaza vioara din clasa I. Nu s-a multumit cu atat, astfel ca in urma cu cativa ani a absolvit si Scoala Populara de Arta, sectia Canto muzica usoara.

Costinel Balan a participat la zeci de spectacole, impresionand prin seriozitate, dar mai ales printr-un timbru vocal deosebit. Constiincios si de un extrem bun simt, copilul care si-a inceput cariera muzica inca din anii de gradinita isi cladeste calm, dar sigur, un destin muzical pe masura.

Dupa mai multe spectacole si cursuri in Botosani, Costinel a cantat, in 2005, in cadrul spectacolului Stele In Devenire, desfasurat la Sala Radio "Mihail Jora" din Bucuresti, loc unde avea sa se intoarca in anii urmatori, obtinand premiul III la semifinala concursului Mini-Mega Star.

In 2007 a participat la Festivalul international Suflet De Stea din Alesd, judetul Oradea, an in care a fost distins si cu premiul II la Fetivalul-concurs Taramul copilariei, din Botosani.

A ajuns si la Mamaia Copiilor, impreuna cu grupul Vis de artist, dar a participat si la spectacolul extraordinar Gala Tinerelor Talente, dedicat Zilei Nationale a Romaniei.

In prezent activeaza in cadrul grupului Cheia Sol, coordonat de Oana Puscasu. Alaturi de artistii de la Cheia Sol a cantat la Festivalul Datini si Traditii Stramosesti, prilejuit de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

De asemenea, in septembrie 2009, a participat la Eurovision Junior, in backing-ul pentru piesa Claudiei Rusu, dar si la numeroase actiuni caritabile.

Ultima iesire pe scena a lui Costinel Balan este in cadrul musical-ului pentru copii "Elevi moderni", in sala Teatrului Mihai Eminescu Botosani, unde Costinel Balan face inca o data dovada talentului sau.

Fara a fi extravagant sau dezlantuit pe scena, Costinel Balan face parte mai degraba din randul copiilor asezati, aproape interiorizati, traindu-si la un nivel personal, chiar intim, fiecare acord muzical.

Chiar daca nu va alege sa traiasca din muzica, in mod cert, muzica il va trai vesnic pe Costinel.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
133

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
273

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...