CORNELIU SARADAN - Prietenul de care avem nevoie, macar o data in viata!

CORNELIU SARADAN - Prietenul de care avem nevoie, macar o data in viata!

 CORNELIU SARADAN  

Putini oameni in urbea Botosanilor care sa reuseasca a egala in modestie, stiinta si buna intelegere a vietii pe medicul Corneliu Saradan.

Fara teama de a gresi sau macar exagera cu vreo catime, botosanenaul Corneliu Saradan poate fi denumit doctorul fara de arginti...

Medicul Saradan nu opereaza, nu se lupta cu secundele smulse mortii. Dar viata sa este, parca, cu totul daruita semenilor. Nu este zi in care botosanenii sa nu il vada trecand pe strazile orasului: la Directia de Sanatate Publica, unde activeaza in cadrul Serviciului de Promovare a Sanatatii, la penitenciar, unde convinge detinutii sa renunte la fumat, la centrul Antidrog, unde povesteste despre vietile impatimite sau ca voluntar in asociatiile active ale Botosanilor.

Doctorul Saradan fascineaza, insa, prin capacitatea  extraordinara de a se implica in activitatile elevilor, ale tinerilor, unde marturiseste ceea ce scoala se teme, uneori, sa vorbeasca: meloterapie, alimentatie sanatoasa, (dez)patimirea de alcool, fumat, droguri.

Nascut pe 29 octombrie 1959, Corneliu Saradan s-a pregatit pentru o cariera medicala, profesie pe care o va incununa cu un doctorat in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi. Meritul incontestabil al doctorului este acela de a reusi ceea ce multi dintre semenii sai nu reusesc decat arareori: profesia, oriunde ar fi, inseamna pasiune, responsabilitate. Corneliu Saradan crede in ceea ce spune, face el insusi ceea ce predica, fapt care ii confera credibilitatea atat de necesara pentru a transmite incredere in sufletul si mintea pacientului sau simplului ascultator.

Doctorul Corneliu Saradan este unul dintre putinii oameni care dovedesc o disponibilitate nefireasca zilelor noastre, manifestand acelasi respect in plenul unui simpozion sau conferinta ca si in fata detinutilor, deznadajduitilor loviti de patimi sau copiilor interesati de apa si sapunul cel de toate zilele.

Foarte bine informat in aproape toate domeniile care tin de spiritualitate, medicina, tratamente naturiste sau inovatii in domeniul medical, Corneliu Saradan impresioneaza prin generozitatea cu care se manifesta in sprijinul celor interesati, fara sa construiasca gesturi de dragul medaliei.

Un om caruia, intalnindu-l zilnic pe aleile orasului, vesnic la pas, vesnic senin la chip, poate ca ar trebui sa ii zambim prietenos. Corneliu Saradan este, in mod cert, prietenul de care fiecare dintre noi are nevoie, macar o data in viata!          
 

 

 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Permisul anulat din 2016 nu a împiedicat-o să urce la volan!

astăzi, 09:26

Nimic nu îi stă în cale, nici măcar un permis de conducere anulat. Polițiștii au tras-o pe dreapta, constatând apoi că femeia în vârstă de 28 de ani nu mai ave...

Veste de la APIA Botoșani: În atenția fermierilor!

astăzi, 09:02
43

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând de astăzi, 20.02.2018, va efectua plata ajutorului de stat pentru reduce...

Bebeluş în stare gravă, după ce s-a înecat cu lapte

astăzi, 08:42
523

Micuța a fost adusă la Spitalul Municipal Dorohoi şi la scurt timp a intrat în stop cardio-respirator, fiind nevoie de manevre de resuscitare. Din păcate, însă, privarea crei...