CORNELIU SARADAN - Prietenul de care avem nevoie, macar o data in viata!

CORNELIU SARADAN - Prietenul de care avem nevoie, macar o data in viata!

 CORNELIU SARADAN  

Putini oameni in urbea Botosanilor care sa reuseasca a egala in modestie, stiinta si buna intelegere a vietii pe medicul Corneliu Saradan.

Fara teama de a gresi sau macar exagera cu vreo catime, botosanenaul Corneliu Saradan poate fi denumit doctorul fara de arginti...

Medicul Saradan nu opereaza, nu se lupta cu secundele smulse mortii. Dar viata sa este, parca, cu totul daruita semenilor. Nu este zi in care botosanenii sa nu il vada trecand pe strazile orasului: la Directia de Sanatate Publica, unde activeaza in cadrul Serviciului de Promovare a Sanatatii, la penitenciar, unde convinge detinutii sa renunte la fumat, la centrul Antidrog, unde povesteste despre vietile impatimite sau ca voluntar in asociatiile active ale Botosanilor.

Doctorul Saradan fascineaza, insa, prin capacitatea  extraordinara de a se implica in activitatile elevilor, ale tinerilor, unde marturiseste ceea ce scoala se teme, uneori, sa vorbeasca: meloterapie, alimentatie sanatoasa, (dez)patimirea de alcool, fumat, droguri.

Nascut pe 29 octombrie 1959, Corneliu Saradan s-a pregatit pentru o cariera medicala, profesie pe care o va incununa cu un doctorat in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi. Meritul incontestabil al doctorului este acela de a reusi ceea ce multi dintre semenii sai nu reusesc decat arareori: profesia, oriunde ar fi, inseamna pasiune, responsabilitate. Corneliu Saradan crede in ceea ce spune, face el insusi ceea ce predica, fapt care ii confera credibilitatea atat de necesara pentru a transmite incredere in sufletul si mintea pacientului sau simplului ascultator.

Doctorul Corneliu Saradan este unul dintre putinii oameni care dovedesc o disponibilitate nefireasca zilelor noastre, manifestand acelasi respect in plenul unui simpozion sau conferinta ca si in fata detinutilor, deznadajduitilor loviti de patimi sau copiilor interesati de apa si sapunul cel de toate zilele.

Foarte bine informat in aproape toate domeniile care tin de spiritualitate, medicina, tratamente naturiste sau inovatii in domeniul medical, Corneliu Saradan impresioneaza prin generozitatea cu care se manifesta in sprijinul celor interesati, fara sa construiasca gesturi de dragul medaliei.

Un om caruia, intalnindu-l zilnic pe aleile orasului, vesnic la pas, vesnic senin la chip, poate ca ar trebui sa ii zambim prietenos. Corneliu Saradan este, in mod cert, prietenul de care fiecare dintre noi are nevoie, macar o data in viata!          
 

 

 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr ajuns la Urgenţe după o partidă de sex

astăzi, 07:33
1252

Băiatul, din localitatea Todireni, s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Mavromati şi a solicitat ajutorul medicilor cărora le-a spus că a observat sânge în urină...

Femeie bătută până la moarte! Agresorul a fost reţinut!

Miercuri, 23 August 2017
4103

Un individ de 38 de ani, cioban la o stână din Cucureni, în apropiere de Ştefăneşti, a fost reţinut miercuri după-amiază, fiind principalul suspect într-un caz de lovituri cau...

Județul Botoșani survolat mai multe ore de un elicopter al MAI - FOTO

Miercuri, 23 August 2017
5657

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviație, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a survolat, miercuri, timp de mai mute ore județul Botoșani.Elicopterul a aterizat dimineață la...