Start optimist în noul sezon pentru echipa botoșăneană de handbal masculin! FOTO

Sâmbătă, handbaliștii botoșăneni îi vor avea de înfruntat pe cei de la CSM Bacău. "Vă promitem o surpriză. Veți vedea cât e de bine închegată echipa. Veți vedea o diferență mare față de anul anterior, evoluție".

Start optimist în noul sezon pentru echipa botoșăneană de handbal masculin! FOTO

S-a dat startul unui nou sezon pentru echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv "Magnum". Un start mai optimist, mai încărcat de energie și de speranțe, după cum asigură echipa botoșăneană.

Anul trecut, CSM Botoșani s-a plasat pe ultima poziție în clasamentul național al loturilor de handbaliști. Cu toate acestea, jucătorii susțin că "familia" lor cunoaște o evoluție radicală, o revitalizare din temelii. 

"Ne așteaptă un sezon destul de greu, dar plin de speranțe, față de anul trecut. Mulțumim colegilor care ni s-au alăturat, care cred și care vor să pună umărul la aducerea a ceva nou și frumos în sportul din Botoșani. Vreau să luăm totul pas cu pas, ca o familie, pentru că asta înseamnă pentru mine echipa. Punctele tari sunt faptul că, zic eu, am devenit prieteni, cu toate că poate am fost adversari în alți ani", precizează Ionuț Chipăruș, jucător. 

Chipăruș a explicat că există o serie de diferențe între echipa de anul trecut și cea de anul acesta. Chiar dacă membrii clubului se dedică, din pasiune, meciurilor și antrenamentelor, handbalistul ridică și problema nevoilor financiare ale echipei, care ar putea fi satisfăcute de autoritățile sau de firmele locale. "Noi nu privim în trecut, atunci erau cu totul alte condiții. Acum e alt sezon, e alt capitol. Avem jucători noi, colegi noi, în care credem foarte mult, ne cunoaștem mai bine. Deci începem cu alte forțe. Și sunt sigur că, atunci când vor apărea rezultatele, sponsorii și cei de la Primărie vor deschide și ei ochii, vor înțelege că facem niște eforturi uneori supraomenești, dacă ne gândim la colegii din toată țara. Noi îi așteptăm pe toți la antrenamente, să vadă că nu se doarme. Noi facem asta din inimă, dar contează mult și suportul financiar".

Un alt jucător avansează ideile și subliniază că, fără bani, o echipă nu poate aspira la podiumul național. "Mă bucur că fac parte și în acest an din lotul CSM Botoșani, am cunoscut aici oameni minunați, care au fost foarte sinceri de la început privind condițiile. Avem în țintă pentru la anul, sau poate anul ăsta, locurile 1-3 [n.r.: la nivel național]. Nu vom mai fi printre ultimii, ca anul trecut, iar mie nu îmi place să promit lucruri pe care nu le-aș putea îndeplini. Dacă susținerea financiară și întărirea lotului se vor face, dacă se vor îmbunătăți condițiile. Pentru că, pentru a fi pe locul I, e nevoie de antrenamente, de vitamine, de cantonamente, iar asta înseamnă bani", spune Gabriel Dumitrache.

Meciul cu care CSM Botoșani debutează în noul sezon, și, totodată, în al treilea an de Deviza A, este unul dificil.

Sâmbătă, membrii clubului îi vor avea de înfruntat pe cei din CSM Bacău, echipa care s-a clasat prima, între toate loturile de handbal din țară, anul trecut. Chiar și așa, botoșănenii își păstrează optimismul: "Vă promitem, mâine, o surpriză. Veți vedea cât e de bine închegată echipa. Veți vedea o diferență mare față de anul anterior, evoluție", anunță entuziast Gabriel Dumitrache, jucător.

Una peste alta, se dorește colorarea peisajului sportiv din Botoșani, cu punerea în lumină a mai multor tipuri de activitate, a mai multor tipuri de echipe. "Pornim cu gândul să aducem cât mai multă lume la Sala Polivalentă, cu gândul să jucăm handbal, să arătăm că există și alte sporturi în Botoșani. Și că putem face față unei competiții puternice", declară Cătălin Stoleriu, președintele CSM Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

VOCEA STRĂZII - Tinerii au cuvântul: Ce aș face dacă aș fi primar al municipiului Botoșani!

astăzi, 10:10
1054

Tinerii din Botoșani au dezvăluit, în cadrul unui sondaj stradal, ce ar face ei dacă ar fi, pentru o zi, primari. Intervievații au exprimat de la nevoi de toate zilele, până la idei c...

Moment istoric pentru CSM Botoșani! - "Jucăm cu plăcere și cu dorința de a face spectacol!"

Luni, 15 Octombrie 2018
1231

Echipa de handbal CSM Botoșani va trăi un moment istoric pentru evoluția sa și pentru sportul botoșănean. Aceasta va avea primul meci din șaisprezecimile pentru Cupa României, înfruntând-o p...

Lansare de carte: "Stând la răscruce - Incursiune în muzica afro-americană", de Spiridon Orlovschi

Luni, 15 Octombrie 2018
418

Sfârșitul acestei săptămâni aduce un eveniment cultural inedit. Cartea "Stând la răscruce - Incursiune în muzica afro-americană", de Spiridon Orlovschi, va fi lansată sâmbătă, 20 octombri...