Rezultate exceptionale ale Clubului DAO, la Campionatul Mondial din Maroc!

Rezultate exceptionale ale Clubului DAO, la Campionatul Mondial din Maroc!
In data de 22-23 aprilie 2011 s-a desfasurat la Rabat, capitala Marocului, editia a V-a a Campionatului Mondial de QWAN KI DO.

Evenimentul a avut loc in Sala Polivalenta IBN YASSINE, in prezenta a mii de spectatori, care au facut ca efervescenta si culoarea africana sa nu fie prezente doar pe arenele de fotbal. Au participat tari din America, Europa si Africa. A fost aleasa aceasta tara ca organizatoare a acestui important eveniment din lumea artelor martiale, deoarece in Maroc se practica QWAN KI DO de peste 30 de ani, creandu-se astfel o foarte puternica federatie nationala. Contrar asteptarilor, conditiile meteo nu au fost foarte diferite de cele din Romania, permitand sportivilor sa se adapteze imediat la climatul african, singurul impediment fiind diferenta de fus orar.Competitia a debutat vineri, 22 aprilie, cu probele tehnice (thao quyen) la categoriile grade, centuri negre si arme traditionale, atat la feminin, cat si la masculin, unde Romania a obtinut numeroase rezultate. Ziua de vineri s-a incheiat cu proba de lupta (song dau) arme traditionale, in care Romania a invins in finala Italia obtinand un merituos loc 1 si medalia de aur.

Componenta echipei nationale a fost urmatoarea:
- Trofin Victor, arma long gian (C.S. DAO Botosani) 
- Jajaie Florin, arma bastoane scurte (C.S. DAO Botosani)
- Obreja Florin, arma sabie de lemn (U.A.I.C. IASI)
- Parju Ionut, arma baston lung (Long Ho Pascani)Sambata, 23 aprilie, concursul a continuat cu proba de lupta centuri negre feminin si masculin, unde ambele echipe au castigat titlul mondial. Echipa nationala masculina de centuri negre a Romaniei a disputat finala in compania Frantei, pe care a invins-o fara drept de apel.

Din componenta echipei au facut parte:
- Befu Codrut (DAO Iasi)
- Casian Ionut (Long Ho Pascani)
- Ionescu Mihai (Long Ho Pascani)
- Jajaie Florin (CS DAO Botosani)
- Miron Corneliu (Long Ho Pascani)
- Moisei Iulian (DAO Iasi)
- Lungu Alin (Bao Bacau)
- Parju Ionut (Long Ho Pascani)
- Trofin Victor (CS DAO Botosani)

Aceste rezultate notabile nu ar fi fost posibile fara sprijinul si ajutorul Directorului Tehnic al QWAN KI DO Romania, Covaci Ovidiu - centura neagra 6 DANG, precum si al antrenorilor lotului national, Nica Teodor si Nica Stefan, ambii centuri neagre 5 DANG. Aceste persoane coordoneaza destinele QWAN KI DO –ului de peste 20 ani in Romania.

In a doua jumatate a zilei s-a desfasurat si Turneul International Intercluburi, ce a reunit numeroase echipe la categoria grade si centuri negre. Clubul sportiv DAO Botosani a participat alaturi de cele 25 de echipe de centuri negre obtinand locul 2 si medalia de argint.Echipa a avut urmatoarea componenta:
- Corut Ciprian
- Agachi Narcis
- Turcanu Eugen

Turneul a fost un tur de forta, sportivii botosaneni avand de invins pe langa echipele din Maroc, Algeria, Italia, Anglia, Canada si oboseala acumulata dupa o zi de asteptari, concursul debutand la orele 17 si incheindu-se la orele 22.

"Astfel s-au obtinut cele mai bune rezultate de la infiintarea clubului pana in prezent, consacrand o echipa formata datorita numeroaselor selectii de-a lungul timpului, sportivii premiati in Maroc fiind la maturitatea deplina in practica artelor martiale. De altfel, deviza dupa care s-au ghidat cei cinci sportivi este: Un singur spirit, o singura echipa", a precizat Eugen Turcanu, presedintele Clubului DAO Botosani.
 
Participarea si obtinerea acestor rezultate s-a datorat sprijinului financiar al Primariei Municipiului Botosani.
    
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

astăzi, 18:57
606

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

astăzi, 18:44
168

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...

Grupare de contrabandişti cu ţigări, sprijinită de un poliţist de frontieră, condamnată definitiv!

astăzi, 18:36
3285

Gabriel Aruştei, poliţist de frontieră, a primit o pedeapsă de trei ani şi cinci luni de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Dumitru Neculai, respectiv patru ani şi şapte l...