Novak Djokovici, campion la Wimbledon dupa una dintre cele mai frumoase finale

Novak Djokovici, campion la Wimbledon dupa una dintre cele mai frumoase finale
Novak Djokovici a castigat trofeul de la Wimbledon 2014, dupa o finala de senzatie in fata marelui Roger Federer, scorul acesteia fiind 6-7 (7-9), 6-4, 7-6 (7-4), 5-7, 6-4.

Primul set al acestei finale a stat sub semnul echilibrului, un echilibru care s-a raportat la inexista vreunei mingi de break, din partea ambilor competitori. Astfel, s-a mers "cap la cap", pentru a se ajunge la un tiebreak care avea sa decida prima mansa. Un tiebreak iarasi echilibrat, in care Djokovici rata doua mingi de set, permitandu-i unui mult mai atent Federer sa castige cu 9-7.

Setul 2 insa nu avea sa semene cu primul, el aducand la 2-1 si primul break al finalei. Djokovic l-a realizat, ducand scorul la 3-1 si controland apoi toata mansa, in totalitate, pana la finalul ei: 6-4 Djokovici si 1-1 la seturi.

Continuand cu setul 3, finala a readus in amintire fanilor prezenti de prima mansa. Si acest lucru pentru ca ea a semanat izbitor cu primul set, neavand parte de niciun break. Singura deosebire, si aceea majora, a fost deznodamantul tiebreakului, acela fiind castigat de Djokovici la 4.

Setul 4 a fost unul miraculos, in care Federer a revenit de la 2-5, a salvat o minge de meci chiar, la 4-5 si a castigat un set care parea de o mie de ori pierdut, cu scorul de 7-5.

Ultima mansa a fost incununarea unui meci de zile mari, cei doi mergand pana la 5-4 aproape fara greseala, pentru ca Novak sa faca ultimul break si ultimul game, pentru un 6-4 final in decisiv. Este al doilea trofeu pentru Nole dupa cel din 2011, an in care il invingea pe Nadal in finala.

Federer pierde sansa de a bifa al optulea trofeu aici, pe iarba londoneza.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
307

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
523

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
155

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...