Iftime si Portariuc au decis soarta clubului FC Botosani!

Iftime si Portariuc au decis soarta clubului FC Botosani!
Primarul Ovidiu Portariuc s-a intalnit, luni dupa-amiaza, cu principalul finantator al FC Botosani si au decis viitorul clubului.

Cei doi au stat de vorba o ora si au hotarat ca pana vineri trebuie sa schimbe asociatii de la FC Botosani, iar clubul sa fie condus de Elsaco, Consiliul Local si Consiliul Judetean.

"Ramane sa facem un protocol impreuna cu Primaria, poate si Consiliul Judetean, vis-a-vis de viitorul si constanta finantarii echipei de fotbal. Nu e usor si atunci am hotarat impreuna cu domnul primar ca pana vineri sa incercam sa facem un draft de protocol, sa avem garantia ca fotbalul chiar traieste si daca traieste FC Botosani pe termen lung are nevoie de nocturna. Ideea este sa traim pe termen lung. Incercam sa incheiem statutul cu FC Botosani, sa fim membri, noi firma Elsaco, Consiliul Local, Consiliul Judetean si poate o persoana fizica. La ora actuala la FC Botosani sunt asociati niste persoane fizice, Cornel Sfaiter, Petrica Parfenov, Dumitru Durduc si Salavastru Ioan. Pur si simplu trebuie sa inlocuim de buna intelegere persoanele fizice cu persoane juridice. M-am interesat daca sunt acceptate de catre LPF si sunt ok. Avem si un model la ACS Poli Timisoara, in care membri sunt Consiliul Local, Consiliul Judetean si Politehnica.", a declarat Valeriu Iftime.



Primarul Ovidiu Portariuc a spus ca in asemenea conditii, Primaria poate investi in instalarea nocturnei, pentru ca are siguranta ca FC Botosani va avea continuitate. Edilul spune ca urmeaza sa aiba discutii si cu presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, pentru a fi alaturi de fotbalul botosanean.

"Ma bucur ca domnul Iftime in calitate de principal finatator a raspuns pozitiv si incheind acest draft pe 5 ani avem garantia ca va exista continuitate in fotbal si putem porni la drum si putem sa ne asumam si noi in cazul asta un efort financiar, stiind ca nu vom dezamagi, chiar in conditiile in care vom intampina greutati, nu stiu daca echipa va ramane in Liga 1. Sa le explicam tuturor botosanenilor oportunitatea acestor investitii, in conditiile in care Elsaco este alaturi de noi, Consiliul Judetean este alaturi de noi. O sa am o discutie cu domnul presedinte (n.r. Florin Turcanu) si o sa incerc sa-l conving ca interesul botosanenilor cere acest lucru si cred ca si domnul Turcanu va raspunde pozitiv si in conditiile astea mergem cu lucrurile inainte", a precizat Ovidiu Portariuc.

Valeriu Iftime spune ca Elsaco va fi alaturi de FC Botosani in urmatorii 5 ani de zile, dar daca echipa va retrogada, atunci suma data la club se va micsora.

"Vom face un protocol pe 5 ani de zile in care vom stipula niste lucruri. Bineinteles ca daca echipa ramane in Liga 1 eu sunt de acord sa dau 300.000 de euro pe an, doar sa scrie Elsaco pe tricou, este o chestiune de imagine. Daca picam in Liga a II-a scade bugetul, scade contributia, scade interesul. Oricum nocturna ramane a comunitatii", a  incheiat Iftime.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
111

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
243

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...