Grozavu nu a găsit formula câştigătoare

Grozavu nu a găsit formula câştigătoare

 Plecat în Antalya în căutarea primului "11 " pe care să mizeze în acest retur de campionat, Leo Grozavu, antrenorul principal al FC BotoÅŸani nu a reuÅŸit încă să găsească formula cu care să triumfe în campionat.  

Cu doar două săptămâni înainte de debutul returului Ligii a II-a, conducerea tehnică a formaţiei nu are încă o formulă solidă pe care să o alinieze la startul primului fluier al returului, însă speră să o găsească în ultimele două săptămâni premergătoare debutului părţii a doua a campionatului. "Din păcate, acest obiectiv, de a găsi primul `11 `, nu l-am îndeplinit aici în Antalya din cauza problemelor medicale pe care jucătorii le-au acuzat ", a declarat Cornel Şfaiţer, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al FC Botoşani. Din acest motiv, dar mai ales din cauza greşelilor individuale exagerate, lucru recunoscut şi de oficialii clubului, Leo Grozavu nu a putut să folosească acelaşi "11 " în mai multe meciuri, fiind nevoit mereu să improvizeze. "Am asistat doar la două jocuri în Antalya, însă am văzut încercări disperate ale lui Leo de a găsi soluţii pentru orice post ", a afirmat Valeriu Iftime, acţionarul majoritar al FC Botoşani. Acesta crede că "11 " de bază pe care Grozavu va miza în acest retur nu va fi foarte mult schimbat faţă de cel folosit în prima parte a campionatului.
  Ezitările şi evoluţiile catastrofale ale unor jucători ca Şuleap, Guţu, Satco, Ştefoi, Vaşvari, Filip, Andrieş, Ungureanu, Patache, Ovidiu Ciobanu şi Acsinte le-au redus acestora şansele de a prinde un loc de titular în formaţia lui Grozavu. În compartimentul defensiv, Aldea - Kano va fi cuplul de fundaşi centrali care vor fi 100% titulari, în condiţiile în care nu vor fi accidentaţi. Pentru postul de fundaş dreapta, Patache şi Ciobanu au şanse egale de a fi titulari. Cilean ar putea fi surpriza lui Grozavu pentru retur pentru postul de fundaş stânga, tehnicianul fiind nemulţumit de scăderea de formă a lui Acsinte. Cele mai mari probleme după stagiul din Antalya le are principalul botoşănean în încercarea de a găsi un înlocuitor pentru Bogdan Straton. Deşi a fost folosit patru jocuri în locul fostului căpitan transferat la Poli Iaşi, Vaşvari şi-a arătat limitele în Antalya. "Vaşvari este încă prea tânăr, prea crud şi trebuie să mai înveţe ", a spus Iftime. Locul lui Straton ar putea fi luat de Cilean sau chiar de Luca. Ursu şi Cornea sunt în acest moment cele mai bune soluţii pentru benzile linii mediene, în timp ce juniorul Vătavu are o şansă mare de a-i lua "faţ " lui Ştefoi, care este în scădere de formă. Kone este cel mai potrivit pentru singurul loc de atacant, în sistemul folosit de Grozavu, în timp ce Simao se va lupta cu Sitaru pentru locul din spatele lui Kone.
  După stagiul din Antalya, un "11 " care s-a cristalizat cât de cât şi pe care Grozavu ar putea să-l alinieze la jocul cu Dunărea Galaţi din prima etapă a returului, ar fi: Prisacă - Ovidiu Ciobanu, Aldea, Kano, Acsinte - Cilean, Vătavu - Ursu, Simao, Cornea - Kone.
  
  Tratative cu un jucător de Liga I
  
  Nemulţumit de evoluţiile din jocurile de pregătire ale lui Ovidiu Ciobanu şi Andrei Patache pe banda dreaptă, Leo Grozavu, antrenorul principal al grupării locale, a decis să-l cheme de urgenţă la pregătiri pe jucătorul moldovean Boeştean. "Vrem să-l mai vedem, însă sunt şanse mari ca el să fie legitimat şi să fie bun de joc pentru prima etapă din retur ", a declarat Cornel Şfaiţer. Fundaşul moldovean Boeştean a fost folosit de Grozavu în amicalele disputate înainte de plecarea delegaţiei botoşănene în Antalya. Tehnicianul a considerat la vremea respectivă că moldoveanul nu este ca valoare peste Patache sau Ovidiu Ciobanu.
  Randamentul scăzut şi ineficienţa atacanţilor, i-au determinat pe oficialii clubului să urgenteze transferul unui atacant de valoare cu state vechi în Liga I. "Nu putem divulga încă numele atacantului pe care îl dorim. Suntem în discuţii cu el şi suntem dispuşi să facem eforturi financiare mari pentru a i-l oferi lui Leo Grozavu ", a declarat Valeriu Iftime. Acesta a spus că tratativele decisive cu acest jucător se vor duce după revenirea echipei din Antalya, iar în cazul în care acesta va accepta oferta făcută de FC Botoşani, va fi la antrenamentele echipei la începutul săptămânii viitoare.
  
  Primul "11 " în partidele din Antalya
  
  FC Botoşani - Polonia Bytum 0-1
  Satco - Patache , Ov. Ciobanu, Kano, Cilean - Vaşvari, Sitaru - Ursu, Simao, Cornea - Kone;
  FC Botoşani - Terek Groznîi 0-4
  Prisacă - Patache, Ov. Ciobanu, Kano, Cilean - Ştefoi, Luca - Ursu, Andrieş -Cornea - Ungureanu;
  FC Botoşani - FC Sibir Novosibirsk 1-4
  Bordeanu - Patache, Ov. Ciobanu, Filip, Acsinte - Vaşvari, Ştefoi - Sitaru, Simao, Cornea - Kone;
  FC Botoşani - Illichevets Mariupol 2-8
  Satco - Patache, Ov. Ciobanu, Aldea, Cilean - Vaşvari, Şuleap - Ştefoi, Simao, Ungureanu - Kone;
  FC Botoşani - Unirea Urziceni 1-4
  Prisacă - Patache, Ov. Ciobanu, Kano, Acsinte - Vaşvari, Cilean - Ştefoi, Simao, Sitaru - Kone.
  
  Cornel Şfaiţer, încântat de duritatea cantonamentului
  
  Cu toate că au avut rezultate catastrofale în amicalele din Antalya, suferind cinci înfrângeri din tot atâtea posibile, acţionarii FC Botoşani au declarat că în acest cantonament au fost şi unele plusuri pentru trupa lui Leo Grozavu. "De departe, cel mai mare câştig este că am beneficiat de terenuri şi baze de antrenament excelente, cu toate dotările. În plus, am întâlnit adversari foarte puternici şi astfel am putut să vedem cu adevărat unde ne aflăm în momentul de faţă, la ce nivel suntem ", a declarat Cornel Şfaiţer.
  Vicepreşedintele CA al clubului a spus că rezultatele sub aşteptări şi înfrângerile severe din Antalya le-au făcut până la urmă un bine elevilor lui Grozavu. "Poate au înţeles şi jucătorii sensul cuvântului profesionist ", a mai spus Şfaiţer.
  La capitolul minus acesta a trecut oboseala acumulată după cinci săptămâni consecutive de cantonament şi greşelile impardonabile pentru acest nivel ale unor fotbalişti cu nume din lotul lui Grozavu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
92

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
236

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
494

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...