Federatia Romana de Fotbal anunta modificari in "Legile Jocului" din sezonul viitor

Federatia Romana de Fotbal anunta modificari in "Legile Jocului" din sezonul viitor

IFAB, organizatia care reglementeaza Legile Jocului in fotbal, a luat o serie de masuri care schimba modul in care vor fi interpretate anumite situatii de joc. Pe langa analiza realizata sistemului VAR, introdus in 2018 in Legile Jocului, membrii IFAB au convenit asupra unor modificari ce vor intra in vigoare incepand cu sezonul viitor, informeaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal.

Acestea fac referire la situatii precum:

- HENT. In situatia in care un jucator inscrie sau isi creeaza un avantaj clar, chiar daca a atins mingea cu mana involuntar, arbitrul va intrerupe jocul.

- PENALTY. Portarul nu mai este obligat ca in momentul executarii loviturii de pedeapsa sa aiba ambele picioare pe linia portii, ci doar unul singur.

- REPUNERE IN JOC. In cazul loviturilor de poarta sau a loviturilor libere executate din propria suprafata de pedeapsa, mingea va intra in joc imediat ce a fost lovita cu piciorul si s-a miscat, fara sa mai fie necesara iesirea acesteia din careu.

- LOVITURI LIBERE. Jucatorii echipei in posesie trebuie sa se pozitioneze la minimum un metru de zidul format de adversari. Sunt evitate astfel abateri precum impingeri sau alte comportamente nesportive.

- MINGE DE ARBITRU. In anumite situatii, cand este in joc si loveste arbitrul, jocul se va relua cu minge de arbitru.

- INLOCUIRI. La efectuarea unei schimbari, jucatorul inlocuit va parasi terenul pe la cea mai apropiata linie de margine, pentru a evita astfel tragerile de timp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
227

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
370

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
125

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...