Federatia Romana de Fotbal anunta modificari in "Legile Jocului" din sezonul viitor

Federatia Romana de Fotbal anunta modificari in "Legile Jocului" din sezonul viitor

IFAB, organizatia care reglementeaza Legile Jocului in fotbal, a luat o serie de masuri care schimba modul in care vor fi interpretate anumite situatii de joc. Pe langa analiza realizata sistemului VAR, introdus in 2018 in Legile Jocului, membrii IFAB au convenit asupra unor modificari ce vor intra in vigoare incepand cu sezonul viitor, informeaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal.

Acestea fac referire la situatii precum:

- HENT. In situatia in care un jucator inscrie sau isi creeaza un avantaj clar, chiar daca a atins mingea cu mana involuntar, arbitrul va intrerupe jocul.

- PENALTY. Portarul nu mai este obligat ca in momentul executarii loviturii de pedeapsa sa aiba ambele picioare pe linia portii, ci doar unul singur.

- REPUNERE IN JOC. In cazul loviturilor de poarta sau a loviturilor libere executate din propria suprafata de pedeapsa, mingea va intra in joc imediat ce a fost lovita cu piciorul si s-a miscat, fara sa mai fie necesara iesirea acesteia din careu.

- LOVITURI LIBERE. Jucatorii echipei in posesie trebuie sa se pozitioneze la minimum un metru de zidul format de adversari. Sunt evitate astfel abateri precum impingeri sau alte comportamente nesportive.

- MINGE DE ARBITRU. In anumite situatii, cand este in joc si loveste arbitrul, jocul se va relua cu minge de arbitru.

- INLOCUIRI. La efectuarea unei schimbari, jucatorul inlocuit va parasi terenul pe la cea mai apropiata linie de margine, pentru a evita astfel tragerile de timp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Judeţul Botoşani, pregătit din punct de vedere tehnic pentru cele două scrutine - FOTO

Sâmbătă, 25 Mai 2019
366

Instituţia Prefectului a finalizat sâmbătă seară procedurile tehnice pentru buna desfăşurare a celor două procese de votare ce vor avea loc duminică, 26 mai. Prefectul Dan Şlincu şi pr...

Andronescu anunță că în școli predau 85 de mii de profesori cu facultăți făcute "la distanță", care trebuie din nou aduși la formare

Sâmbătă, 25 Mai 2019
462

Cu prioritate, profesorii care au făcut cursuri la distanță, în universități, "trebuie să îi aducem într-un program de formare" a declarat Ecaterina Andronescu l...

COD GALBEN: Alertă meteo pentru județul Botoșani, până la ora 20.30

Sâmbătă, 25 Mai 2019
765

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare de tip COD GALBEN până la ora 20.30 în județul Botoșani și mai multe localități din județele Suceava, Vaslui și Bacă...