Federatia Romana de Fotbal anunta modificari in "Legile Jocului" din sezonul viitor

Federatia Romana de Fotbal anunta modificari in "Legile Jocului" din sezonul viitor

IFAB, organizatia care reglementeaza Legile Jocului in fotbal, a luat o serie de masuri care schimba modul in care vor fi interpretate anumite situatii de joc. Pe langa analiza realizata sistemului VAR, introdus in 2018 in Legile Jocului, membrii IFAB au convenit asupra unor modificari ce vor intra in vigoare incepand cu sezonul viitor, informeaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal.

Acestea fac referire la situatii precum:

- HENT. In situatia in care un jucator inscrie sau isi creeaza un avantaj clar, chiar daca a atins mingea cu mana involuntar, arbitrul va intrerupe jocul.

- PENALTY. Portarul nu mai este obligat ca in momentul executarii loviturii de pedeapsa sa aiba ambele picioare pe linia portii, ci doar unul singur.

- REPUNERE IN JOC. In cazul loviturilor de poarta sau a loviturilor libere executate din propria suprafata de pedeapsa, mingea va intra in joc imediat ce a fost lovita cu piciorul si s-a miscat, fara sa mai fie necesara iesirea acesteia din careu.

- LOVITURI LIBERE. Jucatorii echipei in posesie trebuie sa se pozitioneze la minimum un metru de zidul format de adversari. Sunt evitate astfel abateri precum impingeri sau alte comportamente nesportive.

- MINGE DE ARBITRU. In anumite situatii, cand este in joc si loveste arbitrul, jocul se va relua cu minge de arbitru.

- INLOCUIRI. La efectuarea unei schimbari, jucatorul inlocuit va parasi terenul pe la cea mai apropiata linie de margine, pentru a evita astfel tragerile de timp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum a ajuns directorul de la apa si canal secretar de stat in Ministerul Culturii: "Am un unchi arheolog"

astăzi, 19:14
132

Un director care se ocupa de proiectele de apa si canalizare ale judetului Gorj a fost numit de premierul Dancila secretar de stat in Ministerul Culturii desi nu are nicio legatura cu domeniul, doar u...

Aeronava SMURD, solicitată la Botoșani pentru un pacient în stare gravă!

astăzi, 18:14
906

Elicopterul SMURD a fost chemat, joi, la Botoșani, pentru a prelua un bărbat aflat în stare gravă. Aeronava a aterizat pe poligonul Unității Militare 01189 din municipiul Botoșani, pa...

Cupa Jandarmeriei Botoșani Interinstituțională la Fotbal - FOTO

astăzi, 18:05
127

Cupa Jandarmeriei Botoșani Interinstituțională la Fotbal, desfășurată în perioada 12  -21 martie, și-a desemnat astăzi finaliștii. După o luptă acerbă, care face cinste amb...