FC Botosani, inaintea meciului cu Legia Varsovia: "S-a dovedit de atâtea ori că cei care sunt outsideri pot încurca favorita"

FC Botosani, inaintea meciului cu Legia Varsovia: "S-a dovedit de atâtea ori că cei care sunt outsideri pot încurca favorita"
FC Botosa se pregăteşte de al doilea examen european. După georgienii de la Tskhinvali, urmează Legia Varşovia. Polonezii sunt obişnuiţi cu duelurile împotriva echipelor româneşti.

Echipa lui Leo Grozavu s-a descurcat foarte bine la debutul european, trecând de Tskhinvali. Moldovenii s-au impus cu 3-1 în Georgia, după ce remizaseră, scor 1-1, pe teren propriu. Acum au parte de un test mult mai dificil, în turul doi preliminar al Europa League. La Varşovia, joi, aşteaptă Legia.

Antrenorul botoşănenilor recunoaşte că elevii săi vor avea o misiune extrem de grea şi că Legia pleacă din postura favoritei.

"Ne-am fi dorit să avem mai mult noroc la tragerea la sorţi, să picăm cu o echipă mai abordabilă. Din păcate, sorţii ne-au scos-o în cale pe Legia.
Este clar, sunt o echipă cu mult mai multă experienţă, cu un buget superior, cu titluri câştigate, dintr-o ţară cu fotbal puternic, dar nu înseamnă că noi ne vom preda. Fotbalul se joacă pe teren. S-a dovedit de atâtea ori că cei care sunt outsideri pot încurca favorita. Noi vom încerca să o facem", a declarat Grozavu.

Românii au şi un alt handicap înaintea partidei din Polonia. Unii dintre jucătorii importanţi ai echipei vor lipsi sau sunt incerţi.

"Lipseste Ngadeu, care era un jucător important pentru apărarea noastră, un pion de bază în campionatul trecut. Din nefericire, nu îl avem nici în momentul de faţă. Avem şi o accidentare de ultim moment, cea a lui Martinus. Din ce pare, e vorba de ceva grav. L-am trimis la domnul Pompiliu Popescu să îşi spună şi el părerea, să vedem dacă trebuie operat sau nu. Mai sunt şi alţi jucători, dar sperăm să intre, numai că ei vin după o perioadă destul de lungă de pauză. Suntem în premieră în această competiţie, dar, în acelaşi timp, am încercat în această vară să ne facem un lot echilibrat numeric şi valoric, în aşa fel încât să putem duce campionatul, pentru că este cel mai important pentru noi. Sper ca jucătorii să demonstreze pe teren că investiţiile făcute în ei n-au fost în zadar. Sunt convins că dacă va lipsi unul şi va intra altul, vom reuşi să avem o echipă competitivă", a mai precizat antrenorul celor de la FC Botoşani.

În ciuda problemelor de lot şi a faptului că Legia are prima şansă la calificare, jucătorii lui Grozavu rămân optimişti şi cred că pot da lovitura.

"Mergem să obţinem un rezultat care să ne permită să spunem că am facut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a ne califica", a spus Marius Croitoru.


"E foarte important să marcăm un gol în deplasare. Contează foarte mult. Avem atacanţi care pot să facă diferenţa", a completat Paul Batin.

În ultimii ani, Legia Varşovia a mai jucat în Europa cu Rapid şi Steaua, fără să piardă vreun meci. Pe giuleşteni i-a învins de două ori, însă steliştii i-au eliminat după două egaluri în play-off-ul Ligii Campionilor.

sursa: digisport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
358

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
633

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
181

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...