Fantasticii băieți de argint cu suflete de aur! Mergea și Tecău sunt vicecampioni olimpici în proba de dublu

Fantasticii băieți de argint cu suflete de aur! Mergea și Tecău sunt vicecampioni olimpici în proba de dublu
Cuplul format din Horia Tecău și Florin Mergea a rămas cu medalia de argint în proba de dublu, după ce a pierdut finala în fața lui Rafael Nadal și Feliciano Lopez, scor 2-6, 6-3, 4-6.

Duelul a fost deschis de Horia, care a început cu două servicii nu prea bune, însă pe parcurs și-a revenit și a intrat în meci. Jocul a mers cap la cap, cu un Nadal în mare formă, chiar dacă venise după un meci câștigat cu Belluci, unde a stat două ore pe teren.

La scorul de 2-2, pe serviciul nostru, Horia și Florin au făcut mai multe greșeli neforțate și le-au dat șansa spaniolilor să obțină primul break. Acesta a fost startul pentru Nadal și Lopez, care n-au mai pierdut niciun game până la sfârșitul setului. În setul secund, Horia a intrat mai bine cu serviciul și și-a adjudecat primul game. Românii au făcut primul lor break la 2-1 pentru ei și scorul devenea 3-1.

Horia a urmat la serviciu și a reușit să modifice din nou tabela, 4-1. Nadal, cu stânga sa extrem de cunoscută, a servit foarte bine și a dus scorul la 4-2. Imediat a servit Mergea, care a făcut un game alb, iar pe serviciul lui Lopez, românii au avut șansa să închidă serviciul, dar au făcut-o abia în următorul game prin Tecău. Băieții noștri au știut să ducă meciul în trei seturi tocmai pentru a profita de oboseala acumulată de Nadal.

Extenuarea fizică a început să se vadă la Nadal în setul decisiv când a fost primul care a servit și s-a observat o scădere în forță a serviciului său. Cu toate acestea, spaniolii au debutat cu dreptul. Tecău a urmat la serviciu și s-a impus cu sunetul încurajărilor venite din partea suporterilor români pe fundal, printre aceștia numărându-se și fetele de la echipa națională de handbal.

Game-ul patru parcă nu se mai termina, în timp ce Florin Mergea făcea dublă greșeală după dublă greșeală. Totuși, după cel mai lung game din acest turneu, românii au ieșit învingători. Nadal a venit la serviciu și a urmat un alt game lung câștigat de spanioli, însă nu înainte care Horia și Florin să le facă zile negre. Nadal pur și simplu s-a descătușat la mingea de game câștigată și a urlat de bucurie, fiind surprinși și spectatorii din tribune. Horia a servit și el impecabil, iar apoi cei doi români au reușit un break alb de toată frumusețea, acela fiind momentul care anunța echipa ce va deveni campioană olimpică.

Scorul devenise 4-3 pentru noi cu break în față. Spaniolii au revenit rapid și au egalat după erorile lui Florin. Nadal i-a adus apoi în avantaj pe iberici, care s-au apropiat la un singur game de câștigarea titlului olimpic pe care l-au și adjudecat.

sursa: gsp.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
138

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
226

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
100

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...